fbpx
BACHL hőszigetelő lapok

Partnereink biztosak lehetnek abban, hogy termékeink a lehető legkisebb mértékben terhelték és fogják terhelni környezetünket.

Partnereink biztosak lehetnek abban, hogy termékeink a lehető legkisebb mértékben terhelték és fogják terhelni környezetünket.

Partnereink biztosak lehetnek abban, hogy termékeink a lehető legkisebb mértékben terhelték és fogják terhelni környezetünket.

BACHL hőszigetelő lapok

Minimum 5 cm vastag BACHL Extrapor 80 grafitos EPS homlokzati hőszigeteléshez AJÁNDÉK ALAPOZÓFESTÉKET adunk!

Minimum 5 cm vastag BACHL Extrapor 80 grafitos EPS homlokzati hőszigeteléshez AJÁNDÉK ALAPOZÓFESTÉKET adunk!

Minimum 5 cm vastag BACHL Extrapor 80 grafitos EPS homlokzati hőszigeteléshez AJÁNDÉK ALAPOZÓFESTÉKET adunk!

BACHL hőszigetelő lapok

A jó hőszigetelés nem csak energetikai kérdés.

A jó hőszigetelés nem csak energetikai kérdés.

A jó hőszigetelés nem csak energetikai kérdés. A cél olyan házak építése, melyek megvalósítása és üzemeltetése a lehető leggazdaságosabb.

BACHL hőszigetelő lapok

Vékonyabb, de ugyanolyan hatékony!

Vékonyabb, de ugyanolyan hatékony!

Zsolt és Fanni örül, hogy a grafitos hőszigetelő lapokból otthonuk hőszigetelésére vékonyabb is elegendő.

BACHL asztma sztori

A BACHL cégcsoport fóliaüzeme is megkezdte próbaüzemi működését.

A BACHL cégcsoport fóliaüzeme is megkezdte próbaüzemi működését.

A BACHL cégcsoport harmadik, magyarországi fóliaüzeme is megkezdte próbaüzemi működését.

BACHL asztma sztori

Asztmásoknak fontos a hatékony hőszigetelés.

Asztma ellen hatékony hőszigetelés? Igen!

Tünde újra hőszigetelte otthonát. A falak vizesedése és a penészedés megszűnt, így asztmája tünetei is enyhültek.

Hőszigetelés a holnapért

Környezetbarát hőszigetelés a tetőn is!

Környezetbarát hőszigetelés a tetőn is!

www.hoszigeteljaholnapert.hu

BACHL padlószigetelés

Mezítláb otthon? Simán!

Mezítláb otthon? Simán!

Dorka bátran mezítlábazhat otthon. A játék önfeledt lehet alaposan hőszigetelt padlón!

BACHL környezettudatosság

Ha a hőszigetelésben szempont a környezettudatosság

Ha a hőszigetelésben szempont a környezettudatosság

Zsombor környezetvédő, fontos számára, hogy otthona hőszigetelésére is környezettudatos terméket használjon.

BACHL Biztonságos hőszigetelés

Nincs többé vizesedés!

Nincs többé vizesedés!

Nincs többé vizesedés! Biztonságos hőszigetelés a problémás területeken is.

previous arrow
next arrow
Slider
Új generációs, high-tech hőszigetelés a BACHL kínálatában

Új generációs, high-tech hőszigetelés a BACHL kínálatában

Az építőiparban sokszor hatványozottan igaz, hogy az olcsó megoldás végül a drágább hosszútávon. 
A vastagságok csökkenése azoknak az anyagoknak köszönhető, amelyek már vékonyabb rétegben is kínálják hagyományos elődeik hőszigetelő képességét. Nézzük tehát, mikor jön jól, ha az előírásoknak igazán vékony rétegben is megfelelő hőszigetelést, a BACHL Vákumpanelt választjuk, mely felújításnál és új építésnél is alkalmazható. Mutatunk 3 példát.

Ki szeretne a nappaliból lépcsőn feljutni a teraszra?

 

A BACHL vákuumpanel egyik előnyös tulajdonsága, hogy vízálló, semmiféle nedvességet nem vesz fel és nem enged át. A nagy nyomószilárdsága miatt padlók és teraszok hőszigetelésére is kifejezetten alkalmas.

A padló tipikusan az a terület, ahol a helyhiány miatt gyakran okoz gondot a szükséges szigetelés elhelyezése. Ki szeretne a nappaliból a teraszra lépcsőkkel feljutni? Pedig ha a terasz alatt lakótér van - ami gyakorta előfordul - oda a 3-4 cm, csupán a lépéshang csökkentésére elegendő hőszigetelés helyett akár 20-25 cm polisztirol lenne indokolt. És itt jön a képbe a gyártástechnológia és a rohamléptekkel zajló fejlődés, amelynek az egyik eredménye az új generációs hőszigetelés, a Vákumpanel. Jóllehet a BACHL prémium terméke az épület bármely részén a legkorszerűbb hőszigetelés tulajdonságait kínálja, mégis oda éri meg igazán beépíteni, ahol egy komolyabb műszaki feladatot kell megoldani, kifejezetten vékony rétegben. Ilyen a gyakori beázásos gondokat okozó, lakóteret fedő terasz. Példánkban a lakótér fölötti teraszra 5 cm Vákumpanelt fektetett a kivitelező, ami egy 25 cm vastag hagyományos hőszigetelés kiváltásra volt alkalmas. Mondhatjuk, hogy pár lépcső csak esztétikai és kényelmi kérdés, de valójában az ingatlan értékét is befolyásolja. Akit ez nem győzött meg, annak itt a bizonyíték, hogyan vált a Vákumpanel egy egész plusz szint megépítésének zálogává.

Plusz egy eladható szint, ami kárpótolja a beruházót

Egy társasházi projekt építőanyagainak kiválasztásánál kifejezetten nem a drágább termékek melletti döntések a jellemzők - kivéve, ha azon akár egy egész eladható szint, és ezzel sok tízmilliós nyereség múlik. 
Jelen esetben egy lapostetős épület legfelső szintjének belmagassága csupán 2,3 méterre jött volna ki az épületmagassági korlát és a tetőre kerülő 25 cm vastag szigetelés miatt. Ekkor került előtérbe a Vákumpanel, amely mindössze 5 cm vastagságban megfelelt. A két szigetelés közötti árkülönbségért a plusz egy eladható szint bőven kárpótolta a beruházót.

Vizsgáljuk meg, hogy hova kerüljön a hőszigetelés a tetőn!


A tetőtér korszerűsítésénél, vagy a társasházi lakás felújításánál, nem csupán optikai kérdés, hogy a szarufák alá, közé vagy fölé kerüljön a hőszigetelés.
A szarufák közé helyezett hőszigetelés a mai és jövő évi előírások fényében már biztos nem elegendő, ráadásul hőhidas tetőszerkezetet eredményez. Ha belülről nem akarunk bontani, és a tető cserepezése is felújításra szorul, úgy a szarufák fölé helyezett táblás hőszigetelés látszik logikusnak. A szarufák alá, azaz a beltérbe kerülő, ott hasznos helyet elfoglaló hőszigetelés is gyakran nehéz kérdés.

A fenti probléma feloldására kiváló megoldás szarufák alatti hőszigetelésként a vékony, ezúttal csupán 3 cm vastag Vákumpanel. Egy társasházi lakásnál nem csak optikai kérdés, ha a lécezéssel és gipszkartonnal mindössze 5 cm-ről kell a beltérben lemondani. Így ennél a példánál nem kellett a tető külső síkjához se nyúlni, ami egy jelentősen költségesebb megoldás lett volna.


A BACHL Vákumpanel egy kimagasló hőszigetelő képeséggel rendelkező, alak- és mérettartó, nagy szilárdságú hőszigetelő tábla, amely nanokristályos szilícium dioxid alapú kompozit alufólia védőrétegbe van csomagolva. Egyaránt alkalmazható felújításnál és új építésnél is. 

Az ügyfélorientáltság nálunk sosem volt kérdés!

Budapest egyik legnagyobb építőanyag kereskedése, a Piramis Építőház Kft. projekt üzletág területen dolgozó kollégái idén Kéri Zsolt értékesítési- és műszaki szaktanácsadónkat szavazták meg az ÉV GYÁRTÓI SZAKTANÁCSADÓJÁNAK.

A hőszigetelés helye: szarufák alatt, között vagy fölött?

Hol legyen a hőszigetelés és főleg milyen vastagságban, ha meg akarunk felelni a 2021. január 1-je után életbe lépő, az új építés esetén alkalmazandó hőtechnikai előírásoknak?

Mit nyerünk a hőszigetelés vastagságán?

Sokakban még ma is él a tévhit, hogy a 2021. január 1-je után az új épületek esetén előírt közel nulla energiaigény csak építési költségek komoly emelkedésével érhető el. Tény, hogy lesznek plusz költségek, de nem olyan mértékben, mint azt sokan gondolják. Ami viszont biztos: jobb házunk lesz!

Construma díj: Bachl Extrapor HL

A CONSTRUMA 39. nemzetközi építőipari szakkiállításon hagyományosan kiosztott Construma díjak egyikét idén a Bach Extrapor HL termékéért vehette át cégünk vezetése. 
Köszönjük!

Várépítő: két gyermekintézmény újulhat meg támogatásunkkal

Országszerte 13 gyermekintézménynek és 2 műemléknek jut idén támogatás az építőipar legrégebbi jótékonysági összefogása, a Várépítő pályázat jóvoltából.

Napvédelem ajándékba!

Sokan választják a nyári hónapokat a hőszigetelési munkálatok elvégzésére – és milyen bölcsen teszik! Aki nyáron oldja meg a hőszigetelés korszerűsítését vagy korszerű kialakítását, akár már az indián nyár alatt élvezheti a hűvösebb benti klímát, télen pedig a megtakarított fűtésköltségekből tervezheti a következő nyaralását. A forró évszakban végzett hőszigetelésnek is megvannak azonban a maga kockázatai – amik szerencsére könnyen kiküszöbölhetők!

Félmillió forint értékű hőszigetelő anyag felajánlás gyermekintézmények számára

Bízunk benne, hogy az előállt járványügyi helyzetben az élet nem állt meg, csak egy időre lelassult. Ezt a jövőbe vetett reményt jelképezi az is, hogy az idén is megvalósuló Várépítő pályázaton 500.000 Ft + ÁFA értékű hőszigetelő anyagot ajánlottunk fel egy arra sikeresen pályázó, nehéz helyzetű gyermekintézmény számára. Idén az építőipar országos összefogásának eredményeképpen 13,2 millió Ft értékű felajánlásra pályázhatnak az igénylők.

BACHL koronavírus

Rendkívüli intézkedések koronavírus-járvány miatt

Sok más felelősen gondolkodó céghez hasonlóan, a koronavírus terjedésének lassítása érdekében a BACHL Kft. is már 2020. március második felétől átalakította az ügyfelekkel való kapcsolattartás eddigi rutinját.

BACHL zöld hőszigetelés

Zöldíts hőszigeteléssel!

Környezetszennyezés, klímaváltozás, kimerülő energiaforrások – csak néhány kulcsszó, ami a jelenkori környezetvédelem legégetőbb ügyeit érzékelteti. Sokan nincsenek vele tisztában, de a települések károsanyag-kibocsátásának összességében akár több mint 40%-a köthető valamilyen formában az építőiparhoz.

Vékonyan is hatékonyan!

A szigorodó épületenergetikai szabályozás eredményeként az újonnan épülő vagy felújítás alatt álló házak hőszigetelése vastagabb lesz. Ugyanakkor van olyan helyzet, amikor a hőszigetelés vastagsága nem növelhető a szükséges mértékig. Ilyen esetekre megoldás a BACHL Extrapor Relax.

A BACHL csapata egy korábbi Construmán

Construma 2020 - debütál a BACHL Extrapor tecta-self!

A CONSTRUMA 2020 az eredetileg tervezett időpont helyett várhatóan 2020. október 7-11. között kerül megrendezésre. Termékújdonságokkal és interaktív programokkal készülünk!

Grafitporos energiahatékonyság már a lábazaton is!

Az Európa-szerte fokozódó energetikai követelmények támasztotta kihívásokra az egyik leghatásosabb válasz a grafitadalékkal készülő polisztirolok alkalmazása. A termék megőrzi a hagyományos fehér anyag minden kedvező műszaki tulajdonságát: nagy szilárdság, kis testsűrűség, egyszerű beépíthetőség, ráadásul mindez kisebb hővezetési tényezővel, így jobb hőszigetelő képességgel párosul. A grafitos EPS-t eddig leginkább a homlokzatszigetelések terén alkalmazták. De miért ne élvezhetnénk a fokozott védelmet a lábazatok szigetelésénél?

Két gyermekintézmény korszerű hőszigetelését támogatja a BACHL a Várépítő pályázaton

Szerte az országban 14 gyermekintézménynek és 3 műemléknek jut idén támogatás az építőipar legrégebbi jótékonysági összefogása, a Várépítő pályázat jóvoltából. A 18 felajánló építőanyag gyártó cég – közte a kezdeményezésben hosszú évek óta partner BACHL Hőszigetelőanyag-gyártó Kft. –, szövetség és építőipari médiacsatorna nettó 15 millió forintnyi építőanyagára, valamint több mint másfél millió forintnyi készpénzére idén 30 intézmény pályázott.

Talajhoz simulva: hőszigetelés a lábazaton és a pinceszinten

Gyakorlott kirándulók tudják, hogy egész más érzés egy vékony takarón ülve falatozni az elemózsiát, mint ha egy speciális, dupla rétegű, egyik oldalán vízlepergető anyagú, másik oldalán polár piknikpléden tenné ugyanezt. A pillanatnyi kényelmetlenségen túl akár egészségügyi kockázatai is lehetnek a nyirkos talajnak, amit a vékony anyagon át érzünk. Pontosan emiatt nem mindegy, mivel „ágyaznak meg” egy épületnek. Lássuk, mit érdemes tudni a lábazat- és pinceszigetelésről!

Misszió

„Hőszigetelés mindenkinek!” vezérelvünk jegyében a hőszigetelés jelentőségének széles körű megismertetésére, és a minőségi hőszigetelőanyagok hozzáférhetőségére törekszünk. Hosszú távú, a bolygó jövőjét szem előtt tartó megoldásokat tudunk nyújtani: termékeink újrahasznosíthatók, kis ökológiai lábnyommal rendelkeznek, és rendkívül tartósak – beépítésüket követően több generáción keresztül azonos minőségben szolgálják az ingatlan lakóit. Kiemelten fontos számunkra, hogy az épületek tulajdonosai mind több és több energiát takaríthassanak meg hőszigetelési rendszereinkkel. Ezzel magunk is hozzájárulunk épített környezetünk természeti értékeinek megőrzéséhez és egy fenntarthatóbb jövő kialakításához.

Ez megy nálunk a Facebookon

Elérhetőségek

H-5091 Tószeg, Parkoló tér 21.
Tel.: +36 (56) 586-500
Fax: +36 (56) 586-498
E-mail: bachl@bachl.hu