Napvédelem ajándékba!

Sokan választják a nyári hónapokat a hőszigetelési munkálatok elvégzésére – és milyen bölcsen teszik! Aki nyáron oldja meg a hőszigetelés korszerűsítését vagy korszerű kialakítását, akár már az indián nyár alatt élvezheti a hűvösebb benti klímát, télen pedig a megtakarított fűtésköltségekből tervezheti a következő nyaralását. A forró évszakban végzett hőszigetelésnek is megvannak azonban a maga kockázatai – amik szerencsére könnyen kiküszöbölhetők!

A megfelelően felvitt hőszigetelő lapok a ház fontos védőburkát alkotják, ám maguk is védelemre szorulnak. A nap káros sugarait a mégoly korszerű grafitadalékos hőszigetelő anyag is éppúgy megsínyli, mint mondjuk az emberi bőr. Ahogy bőrünket naptejjel védjük a napsugarak roncsoló hatásától, úgy a grafitos hőszigetelő lapoknak is jár egy extra védőréteg: egy speciális, fehér színű alapozó festék, ami a hőszigetelés hatékonyságát és élettartamát is javítja. Ezt a védelmet a BACHL az Extrapor 80 tábláihoz 5 cm vastagság felett a nyári felújítási hullám alatt – a szükséges mennyiségben – ajándékba adja! Az akció ráadásul az elő- és utószezonnal is számol, hiszen október 31-ig vehető igénybe.

Indokolt is az extra segítség, mert a hőszigetelő lapokat a kivitelezés előtt és alatt is minél inkább védeni kell a jelentős UV sugárzástól, a nagy hőingadozástól, a mechanikai sérülésektől és a nedvességtől egyaránt. Miután az Extrapor 80 lapok felkerültek a megtisztított falra, a kivitelező szakember megcsiszolja őket, és felviszi a fehér alapozó réteget. Ezután következnek a kivitelezés következő szakaszai: dűbelek elhelyezése és az üvegháló beágyazása – eközben a szigetelőlapok már védve vannak a nyári hőmérsékletingadozás ellen már a vakolat felhordása előtt is.

A mégoly szeszélyes, kánikulát és nyári zivatart egyaránt hozó évszakban a bőrre naptejet, grafitos szigetelőlapra alapozófestéket kenjünk – utóbbiból a szükséges mennyiség ajándék a BACHL-tól az Extrapor 80 lapokhoz.

A fentiekkel kapcsolatban felmerülő szakmai és értékesítési kérdésekkel egyaránt keressék bizalommal szaktanácsadó kollégáinkat!