fbpx

A BACHL Kft. környezetvédelemi vállalásai az EMAS által hitelesítve

Több száz oldal (az Európai Parlament és a Tanács 1221/2009 ek Rendelete, Környezetvédelmi jogszabályok halmaza és a vonatkozó szabványok) írja le, hogy mekkora az a fa, amibe ma egy vállalkozás belevágja fejszéjét, ha vállalja az EMAS rendszer feltételeit. A mai világunkban, amikor ezernyi szempont, szabályozás, érdek találkozik és ütközik, vagy összesimul, nem kis kihívás felvállalni olyan folyamatos megmérettetést, melynél apróságokon múlik egy szervezet megfelelése, ráadásul mindez nyilvánosan elérhető bárki számára.

Nem véletlen, hogy Magyarországon összesen 46 szervezet regisztrált, ebből jelenleg csak 29-nek van élő státusza. Többségében a gyártói szektorokból, de képviseltetik magukat szolgáltatók, sőt önkormányzatok is. Nagyon szerény a hitelesített, nyilvántartott szervezetek száma, azonban, annál nagyobb a jelentősége, hogy a szűk elit tagjai lehetünk. 

A BACHL Kft. tószegi üzeme HU_000022 regisztrációs számmal 2011.02.24. óta működteti és tanúsíttatja, illetve hitelesítteti az ISO 14001 szabványra épülő, többletkövetelményekkel megerősített EMAS rendszerét. Tanúsítónk és Hitelesítőnk a nemzetközi szinten is elismert ÉMI TÜV SÜD Kft.

Rendszerünk kereteit az ISO 14001 szabvány (KIR, Környezetközpontú Irányítási Rendszer), az ISO 9001-es (MIR, Minőségirányítási) rendszer és az ISO 50001 (EIR, Energiairányítási Rendszer) adják, ezt bővítettük az EMAS követelményeknek megfelelő dokumentumokkal.

Az ISO 9001 a világ legnépszerűbb minőség-fejlesztési szabványa, mely megmutatja a szervezet képességét az állandó, megbízható minőség előállítására. Minimalizálja a hibás teljesítést, ezáltal a vállalat hatékonysága jelentősen nő. Az ISO 14001 szabvány keretet ad a környezetközpontú gyakorlatok integrálásához, támogatja a környezetvédelmet, csökkenti a hulladék mennyiségét. Az ISO 50001 szabvány lehetővé teszi működési folyamatok energetikai teljesítményének optimalizálását, továbbá támogatja a hatékonyabb energiagazdálkodást. 

Az évente közzétett Környezetvédelmi Nyilatkozatunkban bemutatjuk tevékenységünket, eredményeinket, ami esszenciája az alapokat jelentő információ halmaznak, ugyanakkor rálátást biztosít cégünk működésére. 

Gyártóként nagyon fontosnak tartjuk, hogy a termékeink előállításához szükséges erőforrás többszörösének megtakarítása érhető el azok felhasználásával globális szinten, ami nem kis jelentőséggel bír környezetvédelmi szempontból. Bízunk abban, hogy utat mutatunk a többi vállalkozásnak és emellett példát mutatunk dolgozóinknak.

Beszállítóink, alvállalkozóink és elsősorban vevőink biztosak lehetnek abban, hogy a termék, amelyhez adták az alapanyagokat, a kiegészítő szolgáltatásokat, amelyet vásárolnak és beépítenek, a lehető legkisebb mértékben terhelte és fogja terhelni környezetünket.

Folyamatosan azon munkálkodunk, hogy minél kevesebb hulladék keletkezzen, a lehető legalacsonyabb energiafelhasználással, a lehető legtovább használható, kimagasló minőségű és az élettartam lejártakor újra hasznosítható legyen az, amit egyszer legyártottunk.

Logisztikai tevékenységünk során kiemelt figyelmet fordítunk a lehető legkevesebb „üres járat” szervezésére mind a kiszállítások, mind az esetleges visszfuvarok tekintetében. Folyamatos üzemek közti járataink is fentieket segítik, a fuvarok optimális összeállítása és a földrajzi hatékonyság érdekében. 

A BACHL Kft. teljes működését meghatározza, hogy a létrehozott termék előállítása és hasznos élettartama alatt a lehető legkisebb ökológiai lábnyommal rendelkezzen, és maximálisan kiszolgálja felhasználóit.