Hőszigetelj a holnapért!

A Bachl Hőszigetelőanyag-gyártó Kft. működése során kiemelt értéknek tartja az épített környezetért érzett felelősséget, a szakértelmet és azt, hogy a minőségi építéshez minőségi anyagokat kínáljon. Ezeket az elveket a cég minden tevékenysége során képviseli, hasonlóan a szakmáért dolgozó Magyarországi EPS Hőszigetelőanyag Gyártók Egyesülete (MEPS) tagjaival.

Image
Image

Az Egyesület létrehozásának elsődleges oka az volt, hogy az alapító tagok együttesen lépjenek fel az élhetőbb környezet kialakításának érdekében.

Erről további sok hasznos információt tartalmaz a www.hoszigeteljaholnapert.hu oldal.

A 2006-ban alakult szakmai egyesület alapító tagjai Magyarország legjelentősebb expandált polisztirolhab hőszigetelőanyag gyártói, ahogy a Bachl is.

A MEPS tagjainak tevékenysége elsősorban az épületek energiaigényének csökkentése révén kapcsolódik a környezetvédelemhez, mert a kisebb fűtőanyag felhasználás révén csökkenthető az üvegház hatású gázok kibocsátása, ami a Kiotói Egyezmény szerint napjaink egyik legfontosabb feladata. Az Egyesület szem előtt tartja ezért a környezeti zajterhelés csökkentésének fontosságát is – közvetlen környezetünkkel ugyanis csak akkor tudunk harmóniában élni, ha nincsenek zavaró zajok.

Az Egyesület célját a környezetvédelemre és az energiatakarékosságra vonatkozó uniós irányelvek és a hazai előírások széles körű megismertetésével; ezen belül az EPS anyagok révén rendelkezésünkre álló megoldások hangsúlyozásával kívánja elérni.

Image
Image

Az Egyesület támogatni kívánja az energiatakarékosság, a környezetvédelem és az épületakusztika területén folyó műszaki és gazdasági szabályzó munkát is. Az irányelvek, jogszabályok előkészítési munkálataiban a tagok véleményének tolmácsolásával, a tervezetek várható hatásnak elemzésével, értékelésével segíti a jogalkotókat.

A MEPS kiemelt célja az is, hogy a minőségi hőszigetelő-anyagok kapjanak mind nagyobb teret a hazai építőiparban, és a megkövetelt minőség általánosan elfogadott gyakorlat legyen a piacon. Az Egyesület tagjai maguk is minőségi termékeket állítanak elő, és törekednek arra, hogy a megfelelő termékek a megfelelő módon legyenek alkalmazva. Ezért különös figyelmet fordítanak arra is, hogy a szükséges információ minden felhasználónak rendelkezésére álljon.

További információ a Magyarországi EPS Hőszigetelőanyag Gyártók Egyesületéről:

Image