fbpx
BACHL hőszigetelő lapok

Csökkentené a rezsiszámláját? Hőszigetelje otthonát!

Csökkentené a rezsiszámláját? Hőszigetelje otthonát!

Csökkentené a rezsiszámláját? Hőszigetelje otthonát!

BACHL hőszigetelő lapok

Minimum 5 cm vastag BACHL Extrapor 80 grafitos EPS homlokzati hőszigeteléshez AJÁNDÉK ALAPOZÓFESTÉKET adunk!

Minimum 5 cm vastag BACHL Extrapor 80 grafitos EPS homlokzati hőszigeteléshez AJÁNDÉK ALAPOZÓFESTÉKET adunk!

Minimum 5 cm vastag BACHL Extrapor 80 grafitos EPS homlokzati hőszigeteléshez AJÁNDÉK ALAPOZÓFESTÉKET adunk!

BACHL hőszigetelő lapok

A jó hőszigetelés nem csak energetikai kérdés.

A jó hőszigetelés nem csak energetikai kérdés.

A jó hőszigetelés nem csak energetikai kérdés. A cél olyan házak építése, melyek megvalósítása és üzemeltetése a lehető leggazdaságosabb.

BACHL hőszigetelő lapok

Vékonyabb, de ugyanolyan hatékony!

Vékonyabb, de ugyanolyan hatékony!

Zsolt és Fanni örül, hogy a grafitos hőszigetelő lapokból otthonuk hőszigetelésére vékonyabb is elegendő.

BACHL asztma sztori

A BACHL cégcsoport fóliaüzeme is megkezdte próbaüzemi működését.

A BACHL cégcsoport fóliaüzeme is megkezdte próbaüzemi működését.

A BACHL cégcsoport harmadik, magyarországi fóliaüzeme is megkezdte próbaüzemi működését.

BACHL asztma sztori

Asztmásoknak fontos a hatékony hőszigetelés.

Asztma ellen hatékony hőszigetelés? Igen!

Tünde újra hőszigetelte otthonát. A falak vizesedése és a penészedés megszűnt, így asztmája tünetei is enyhültek.

Hőszigetelés a holnapért

Környezetbarát hőszigetelés a tetőn is!

Környezetbarát hőszigetelés a tetőn is!

www.hoszigeteljaholnapert.hu

BACHL padlószigetelés

Mezítláb otthon? Simán!

Mezítláb otthon? Simán!

Dorka bátran mezítlábazhat otthon. A játék önfeledt lehet alaposan hőszigetelt padlón!

BACHL környezettudatosság

Ha a hőszigetelésben szempont a környezettudatosság

Ha a hőszigetelésben szempont a környezettudatosság

Zsombor környezetvédő, fontos számára, hogy otthona hőszigetelésére is környezettudatos terméket használjon.

BACHL Biztonságos hőszigetelés

Nincs többé vizesedés!

Nincs többé vizesedés!

Nincs többé vizesedés! Biztonságos hőszigetelés a problémás területeken is.

previous arrow
next arrow
Slider

Hőszigeteljünk! De hol is kezdjük?

A zord idő folyamán már szembesülhettünk a hideg fallal, padlóval és a csukott ajtók és ablakok felől érezhető enyhe huzattal. Most már a bőrünkön érezhetjük, hogy tavaly nyáron is elhalasztottuk a felújítást. De hol is kezdhettük volna?

Hőszigetelés a komfortos otthonért

Hőszigetelés a komfortos otthonért

Sok felújítás előtt álló ingatlantulajdonos becsüli alá a hőszigetelés életminőség növekedésre gyakorolt hatását, azonban a felújított lakásban eltöltött rövid, idő után már érezhető a jelentős komfortérzetnövekedés.

Az, hogy jól érezzük-e magunkat a saját otthonunkban, sokban függ az otthon atmoszférájától, berendezésétől. Ez azonban önmagában még nem elég: hogy hidegnek vagy melegnek érezzük-e az adott teret, függ egyrészt a levegő, valamint a környező felületek hőmérsékletétől. Ez a két tényező képes a kellemes otthont is tönkre tenni – télen és nyáron egyaránt.

HIDEG VAN A MELEG FŰTŐTESTEK ELLENÉRE?

Épphogy csak lehűl odakint az idő, a szigeteletlen házban a meleg radiátorok ellenére is érezzük, hogy huzat van! Télen ez hamar kellemetlen érzéssel párosulhat, a magas fűtési költségekről nem is beszélve. Hogy a körülöttünk lévő térben jól érezzük-e magunkat vagy sem, az az úgynevezett "termikus kényelemünk" által definiálható.

termikus kényelem

Azt érezzük optimálisnak, ha az adott teret körülvevő felületek (mennyezet, padló, falak, ablakok) hőmérséklete egymáshoz viszonyítva közel azonosnak mondható, és csak kis mértékben tér el az adott helyiség levegőjének hőmérsékletétől. A hideg felületeket, mint például a rosszul, esetleg egyáltalán nem hőszigetelt külső falakat vagy a régi ablakokat éppen ezért kellemetlennek érezzük.

A meleg felületek ezzel szemben éppen ellentétes hatást fejtenek ki: a testünk melegebbnek érzékeli az adott belső teret, annak valós hőmérsékletéhez képest. Egy szigeteletlen épületben különösen nagy a különbség az adott helyiség levegőjének hőmérséklete és a külső falak belső felületének hőmérséklete között. Hideg téli napokon a különbség 10 °C vagy akár több is lehet.

MIT NYÚJT A SZIGETELÉS?

A professzionális hőszigetelés gondoskodik arról, hogy a belső falfelületek melegek maradjanak a fűtési időszakban is, és ne essen vissza túlságosan a hőmérsékletük. Ugyanez a védelem érvényesül a nyári túlmelegedés ellen.

ÉS MI A HELYZET NYÁRON?

A napsütéses nyári napok minden öröme mellett jól esik, ha a nagy meleg elől vissza tudunk vonulni a hűvösebb szobába. Erre egy megfelelően hőszigetelt házban van leginkább lehetőség.

házfal felületének hőmérséklete

ÉLETMINŐSÉG ÉS EGÉSZSÉGES ÉLETMÓD, MINT FONTOS KRITÉRIUMOK

Hogy mennyire elégedettek az energiahatékony házak tulajdonosai a felújításokkal? A Német Energia Ügynökség (dena) a Berlini Társadalomkutató Intézettel (BIS) közösen végzett felmérése alapján:

Mennyire elégedettek az energiahatékony házak tulajdonosai a felújításokkal?

Minden második családi ház tulajdonosa egyetért azzal, hogy az energetikai felújítást követően egészségi állapotuk is érezhetően javult. A megkérdezettek mintegy 40 százalékánál csökkentek a felújítást követően fellépő allergiás reakciók, mint pl. a pollen által kiváltott panaszok.

Körülbelül minden harmadik embert ritkábban kínoz fejfájás és/vagy fáradtság. A megkérdezettek szintén harmada a felújítást követően ritkábban panaszkodik szemszárazságra vagy légzési problémákra. A bőrszárazság gyakorisága pedig minden negyedik embernél csökkent.

Összegezve tehát otthonunk korszerű hőszigetelése az életminőség jelentős javulását, ingatlanunk értékének növekedését és energiafelhasználásunk csökkentését eredményezi.

Forrás: daemmen-lohnt-sich.de

Látványos és hatásos: homlokzati hőszigetelés felújítása

Egy ház ruhája, külcsíne a homlokzatban határozható meg. Ám egy jól tervezett és kivitelezett homlokzat-felújítással az esztétikai hozam mellett komoly energia-megtakarítást, valamint piaci értéknövekedést érhetünk el.

Pincéből lakóteret? Miért ne?

A pincére a legtöbben plusz tárolóhelyiségként tekintünk, holott kis fantáziával a lakótér hasznos része is lehet: mondjuk, mint klubszoba vagy edzőterem. Az épület szerkezeti elemeinek azonban számos környezeti behatással kell dacolniuk,  s különösen igaz ez a pinceszintre.

Tetőtér-beépítés? Vannak ötleteink!

Számos oka lehet annak, hogy a meglévő lakótér szűkösnek bizonyul: például gyarapodik a család, nőnek a gyerekek és nagyobb teret igényelnek, vagy éppen a home office körülményeit szeretné az ingatlantulajdonos kényelmesen kialakítani, esetleg egy meglévő hobbinak lesz komolyabb helyigénye. Családi ház esetében a leginkább kézenfekvő megoldás egy új lakószoba, iroda vagy hobbihelység kialakítására a tetőtér beépítése.

Misszió

Hosszú távú, a bolygó jövőjét szem előtt tartó megoldásokat nyújtunk: termékeink újrahasznosíthatók, kis ökológiai lábnyommal rendelkeznek, és rendkívül tartósak – beépítésüket követően több generáción keresztül azonos minőségben szolgálják az ingatlan lakóit. Kiemelten fontos számunkra, hogy az épületek tulajdonosai mind több és több energiát takaríthassanak meg hőszigetelési rendszereinkkel. Ezzel magunk is hozzájárulunk épített környezetünk természeti értékeinek megőrzéséhez és egy fenntarthatóbb jövő kialakításához.

Ez megy nálunk a Facebookon

Elérhetőségek

H-5091 Tószeg, Parkoló tér 21.
Tel.: +36 (56) 586-500
Fax: +36 (56) 586-498
E-mail: bachl@bachl.hu