fbpx
BACHL hőszigetelő lapok

Csökkentené a rezsiszámláját? Hőszigetelje otthonát!

Csökkentené a rezsiszámláját? Hőszigetelje otthonát!

Csökkentené a rezsiszámláját? Hőszigetelje otthonát!

BACHL hőszigetelő lapok

Minimum 5 cm vastag BACHL Extrapor 80 grafitos EPS homlokzati hőszigeteléshez AJÁNDÉK ALAPOZÓFESTÉKET adunk!

Minimum 5 cm vastag BACHL Extrapor 80 grafitos EPS homlokzati hőszigeteléshez AJÁNDÉK ALAPOZÓFESTÉKET adunk!

Minimum 5 cm vastag BACHL Extrapor 80 grafitos EPS homlokzati hőszigeteléshez AJÁNDÉK ALAPOZÓFESTÉKET adunk!

BACHL hőszigetelő lapok

A jó hőszigetelés nem csak energetikai kérdés.

A jó hőszigetelés nem csak energetikai kérdés.

A jó hőszigetelés nem csak energetikai kérdés. A cél olyan házak építése, melyek megvalósítása és üzemeltetése a lehető leggazdaságosabb.

BACHL hőszigetelő lapok

Vékonyabb, de ugyanolyan hatékony!

Vékonyabb, de ugyanolyan hatékony!

Zsolt és Fanni örül, hogy a grafitos hőszigetelő lapokból otthonuk hőszigetelésére vékonyabb is elegendő.

BACHL asztma sztori

A BACHL cégcsoport fóliaüzeme is megkezdte próbaüzemi működését.

A BACHL cégcsoport fóliaüzeme is megkezdte próbaüzemi működését.

A BACHL cégcsoport harmadik, magyarországi fóliaüzeme is megkezdte próbaüzemi működését.

BACHL asztma sztori

Asztmásoknak fontos a hatékony hőszigetelés.

Asztma ellen hatékony hőszigetelés? Igen!

Tünde újra hőszigetelte otthonát. A falak vizesedése és a penészedés megszűnt, így asztmája tünetei is enyhültek.

Hőszigetelés a holnapért

Környezetbarát hőszigetelés a tetőn is!

Környezetbarát hőszigetelés a tetőn is!

www.hoszigeteljaholnapert.hu

BACHL padlószigetelés

Mezítláb otthon? Simán!

Mezítláb otthon? Simán!

Dorka bátran mezítlábazhat otthon. A játék önfeledt lehet alaposan hőszigetelt padlón!

BACHL környezettudatosság

Ha a hőszigetelésben szempont a környezettudatosság

Ha a hőszigetelésben szempont a környezettudatosság

Zsombor környezetvédő, fontos számára, hogy otthona hőszigetelésére is környezettudatos terméket használjon.

BACHL Biztonságos hőszigetelés

Nincs többé vizesedés!

Nincs többé vizesedés!

Nincs többé vizesedés! Biztonságos hőszigetelés a problémás területeken is.

previous arrow
next arrow
Slider

Létezik, hogy a jobb hőszigetelés olcsóbb?

A köznyelv úgy tartja, a ház alulról hűl, ami persze csak részben igaz, hiszen bármilyen épületszerkezet oka lehet a lakáson belüli kellemetlen hőfoknak. Egy biztos, a manapság slágertémának számító épületenergetikai felújítások körében a lábazat szigeteléséről kevesebb szó esik. De mi is múlik rajta és milyen megoldásban érdemes gondolkodni? Néhány támpontot adunk felújítóknak centiben, forintban és anyagban. És persze válaszolunk a fenti kérdésre is.

Lapostető és padló hőszigetelése kompromisszumok nélkül

Az új szabályozás alapján 2021. január 1-je után, új épületek esetben az előírt közel nulla energiaigény teljesítése a követelmény. Azt gondolhatnánk, hogy mindezt csak az építési költségek jelentős emelésével érhetjük el, de ez nem feltétlenül helyes következtetés. A különböző hőszigetelőanyagokkal végzett számítások alapján megállapíthatjuk, hogy egy új építésű otthon esetén az előírásoknak megfelelő hőszigetelő vastagságok elérése (több szempontot figyelembe véve), mindössze 2-3 %-kal növeli az építési költségeket.

Mit kezdjünk a régi falazattal? Az épületfelújítás energetikai kérdései

Régi épület vásárlása kapcsán felmerül a kérdés: lehetséges-e energetikai szempontból javítani vagy akár egy új épület szintjére is hozni a kiszemelt házat? Jelentős energiamegtakarítás épületszigeteléssel, nyílászárócserével és átgondolt, méretezett gépészettel érhető csak el. Mit tehetünk a falazat energetikai minőségének javítása érdekében?

Vákumpanel: akár plusz egy szint eladható lakás

Három valós példán megmutatjuk, hogyan lehet az első ránézésre költségesebb hőszigetelési megoldás olcsóbb, sőt hogyan hozhat a konyhára akár egy épületszintnek megfelelő plusz bevételt is. Ismerje meg a Vákumpanelt, a high-tech hőszigetelések legújabb generációját!

Hőszigetelés a lehető legkisebb ökológiai lábnyommal

Hőszigetelés a lehető legkisebb ökológiai lábnyommal

A magyarországi hőszigetelőanyag-gyártók és forgalmazók közül a BACHL rendelkezik a legszélesebb termékkínálattal: EPS, formEPS, illetve ezek grafitadalékos változata, XPS, PIR, újrahasznosításból származó univerzális hőhídmegszakító elem (BACHL Kombitherm), építésifólia, Perlit, Vákumpanel és kőzetgyapot is megtalálható a vállalat termékei között. A BACHL hőszigetelő termékekkel jelentősen növelhető az épület energiahatékonysága a terepszint alatti épületrészektől egészen a tetőtérig, mindamellett a lehető legkisebb mértékben terhelik a környezetet.

A BACHL korszerű EPS hőszigetelő táblái kiválóan biztosítják az épület energiamegtakarítását a téli és a nyári hónapokban egyaránt A szálas szigeteléshez viszonyítva kedvezőbb árú grafitos polisztirollal már vékonyabb rétegben is elérhető a kívánt hatékonyság. Mind a homlokzat (BACHL Extrapor EPS 80), mid a lábazat (BACHL Extrapor SOCKEL) tekintetében a grafit szemcsék hozzáadásával javul a termék hőreflexiós képessége, így a hagyományos fehér EPS-hez és a szálas szigetelőanyagokhoz képest közel 15, vagy akár 35%-kal kedvezőbb hőszigetelési mutatóval rendelkeznek

A szigorodó energiahatékonysági előírások és az épített környezetünkhöz kapcsolódó klímacélok egyik fontos stratégiai lépése a hőszigetelő építőanyagok újrahasznosítása és hulladékmentes gyártása.  Ezeknek a törekvéseknek az egyik legaktuálisabb, úttörő példája a holland városban, Terneuzenben található PolyStyreneLoop üzem, ami 2021 júniusában kezdte meg a működését. A gyár évente mintegy 3300 tonna építési polisztirolhab (EPS) bontási hulladékának újrahasznosítását végzi, ami prototípusként szolgálhat más európai EPS-újrahasznosító üzemek építéséhez. A létesítmény az Európai Unió LIFE programjának támogatásával valósult meg és PolyStyreneLoop szövetkezet építette. A szövetkezet tagjai között tudhatja a teljes polisztirolhabértéklánc 70 vállalatát, köztük a BACHL cégcsoportot is.

Az EPS hőszigetlő táblák újrahasznosítási lehetőségei

A közhiedelemmel ellentétben a polisztirolhab nem környezetszennyező, besorolását tekintve nem veszélyes hulladék (EWC 07 02 13 – ipari műanyag hulladék vagy EWC 15 01 02 – műanyag csomagolási hulladék). Az építkezésen keletkezett EPS hulladék már átalakul „műanyag építési hulladékká” – EWC 17 02 03, ami még szintén nem minősül veszélyes hulladéknak csak a feldolgozhatóság miatt kezelik külön. A PolyStyreneLoop gyárban alkalmazott CreaSolv® eljárással a polisztirolhabot oldószerekkel választják el a szennyezett bontási hulladéktól, hogy újra felhasználhatóvá tegyék egy zárt körfolyamat révén. A fizikai bontás mellett három másik eljárással is újrahasznosíthatóvá lehet tenni az EPS hulladékot:

1/ Hő visszanyerés: Az EPS-ben lévő termikus energia égetéssel felszabadítható, ami ilyen módon hasznosul.

2/ Könnyűbeton gyártása: A szennyezett EPS-t őrlés után adalékként alkalmazzák súlycsökkentésre.

3/ Termo-kompressziós eljárás: Az EPS-t melegprésbe teszik és a laza szerkezetű anyagot tömbösítik. Ez a módszer elsősorban a további feldolgozás előtti lépésként alkalmazható. A tömbök anyagágából granulátum képezhető fröccsöntésre, illetve extrudálásra. A tiszta anyagból gyártott blokkok az XPS alapanyaga is lehet.

Az inert (tiszta, szennyezetlen) EPS – erre van a legnagyobb igény –, teljes mértékben újrahasznosítható. A csomagolási vagy építészeti célra gyártott termékek előállítása során képződött hulladékanyag őrlése után keverik be a gyártmányokba a késztermék minőségének megtartása mellett. Budapesten jelenleg tizenhét hulladékgyűjtő udvar működik, amelyek kapacitásuktól függően vesznek át kizárólag teljesen tiszta, fehér EPS anyagot.

Kombitherm, az univerzális hőhídmentesítő elem

Az EPS mellett a poliuretán ugyancsak széleskörűen használható hőszigetelő anyag, ami évtizedekig megőrzi műszaki tulajdonságait és magas szilárdsági tényezőkkel rendelkezik. Több, mint 95%-ban zártcellás sejtszerkezete révén ellenáll a nedvességnek, beépítése egyszerű, könnyen mozgatható. A poliuretán (PIR) termékek vágása, élképzése során keletkezett maradványokat („gyártási hulladékokat”) nagynyomású préseléssel és kötőanyag hozzáadásával hasznosítják újra, amiket Kombitherm hőhídmentesítő lemezek gyártásához használnak fel. PIR hab alapon előállított termék, klórozott- és fluorozott szénhidrogénektől (CFC) mentes, kiváló minőségű szerkezeti anyag. Mechanikailag erősen terhelhető, nyomásálló, alaktartó, biológiai és építésökológiai szempontból ártalmatlan, korhadás- és rothadásálló. Fenti tulajdonságainak köszönhetően alkalmas az alacsony energiafelhasználású épületek és passzívházak homogén hőburkának a kialakításához. A Kombitherm táblák hőszigetelő tulajdonsága a mészhomok téglánál tízszer, a fánál és a fa alapú termékeknél, valamint a vázkerámia téglánál akár háromszor-ötször, míg a pórusbeton téglánál kétszer kedvezőbb. Jobban szigetel a hagyományos falazóelemeknél, ezért jól alkalmazható a felmenő, külső falszerkezet kezdő elemeként. A hőszigetelt homlokzatokon bármilyen szerelvény, tartóelem hőhídmentes beépítésénél nélkülözhetetlen. A BACHL Kombitherm rendkívül sokrétűen felhasználható: hőhídmentesítő elemként, padlókialakításhoz, nyílászárógyártás, árnyékolástechnika, járműfelépítmények készítéséhez, elválasztó falak és kiállítási pavilonok építéséhez. A különböző vastagságú táblákat egymáshoz lehet ragasztani, így rugalmasan növelhető a táblavastagság. Könnyen megmunkálhatóak: faipari gépekkel fúrhatók, vághatók és marhatók.

forrás: epiteszforum.hu

Misszió

Hosszú távú, a bolygó jövőjét szem előtt tartó megoldásokat nyújtunk: termékeink újrahasznosíthatók, kis ökológiai lábnyommal rendelkeznek, és rendkívül tartósak – beépítésüket követően több generáción keresztül azonos minőségben szolgálják az ingatlan lakóit. Kiemelten fontos számunkra, hogy az épületek tulajdonosai mind több és több energiát takaríthassanak meg hőszigetelési rendszereinkkel. Ezzel magunk is hozzájárulunk épített környezetünk természeti értékeinek megőrzéséhez és egy fenntarthatóbb jövő kialakításához.

Ez megy nálunk a Facebookon

Elérhetőségek

H-5091 Tószeg, Parkoló tér 21.
Tel.: +36 (56) 586-500
Fax: +36 (56) 586-498
E-mail: bachl@bachl.hu