Hőszigetelés

HATÉKONY HŐSZIGETELÉSSEL CSÖKKENTHETI OTTHONA
ENERGIAIGÉNYÉT AKÁR 50%-KAL!

SZÁMOLJA KI KALKULÁTORUNK SEGÍTSÉGÉVEL, HOGY AZ ÖN HÁZÁRA HÁNY CM
HŐSZIGETELÉSSEL A LEGHATÉKONYABB AZ ENERGIAMEGTAKARÍTÁS.

SZÁMOLJA KI KALKULÁTORUNK SEGÍTSÉGÉVEL, HOGY AZ ÖN HÁZÁRA HÁNY CM HŐSZIGETELÉSSEL A LEGHATÉKONYABB AZ ENERGIAMEGTAKARÍTÁS.

7x

Egy év alatt az áram ára több mint ötszörösére, a gáz ára hétszeresére emelkedett, és a drágulás tovább folytatódik.

2x

A hazai lakásállomány átlagos energiateljesítménye (FF), azaz legalább kétszer annyi energiát fogyasztanak, mint egy korszerű épület.

KNE

A 2024. június 30-tól a használatbavételi engedélyt kérő minimum 300 m²-es épületeknek, továbbá a közeljövőben már az ennél kisebb lakóépületeknek is meg kell felelniük a BB energetikai követelményeinek, ezek a KNE – Közel Nulla Energiaigényű épületek.

A Közel Nulla Energiaigényű szint teljesíthető emelt szintű gépészeti rendszerek alkalmazásával, mely sok eseteben jelentős többletköltséggel járhat, illetve választhatjuk azt a megoldást is, hogy a hőszigetelés növelésével lecsökkentjük az épület energiafogyasztását, mely lényegesen költséghatékonyabb megoldáshoz vezet, és környezetvédelmi szempontból is kedvezőbb.

Az energia akár 50%-a elszökik a házak alábbi területein:

HOMLOKZAT ÉS LÁBAZAT
25%

Az elszálló energiaárak és a környezettudatos vásárlói igények miatt vastagabb és hatékonyabb hőszigetelésre van szükség a külső falakon. A grafitadalék előnyeit régóta ismerjük a homlokzati hőszigetelések esetében, de napjainkban már a lábazaton sem kell nélkülöznünk.

Tető
30%

A tetőhőszigetelés korszerűsítését két oldalról végezhetjük. Ideális esetben a külső hőhatás felől történik a hőszigetelés, így az átalakításoknál is érdemes ezt az elvet érvényesíteni. Alkalmazhatjuk minden tetőnél, ahol nem szeretnék a belső lakóteret megbontani, illetve értékes helyet elvenni a szarufák alatti plusz hőszigeteléssel.

Padlásfödém
20%

A padlástér akár lakótér, akár nem, hőszigetelése elengedhetetlenül fontos, hiszen a födémen keresztül akár 20% is lehet a hőveszteség. Szerencsére hőszigetelése nem igényel különleges szaktudást és szerszámokat, tehát házilag is elkészíthető.

PADLÓ
15%

Számos épületszerkezetünknél felmerülő probléma a helyhiány, azaz a rétegrendi kialakításban nem áll rendelkezésre elegendő vastagság a hőszigetelés számára. A padló tipikusan ilyen terület, de ma már erre is megvan a legoptimálisabb megoldás. Kedvezőbb hőszigetelő képességgel bíró anyagok használatával elkerülhető a szerkezeti kialakítás áttervezése, mely többletköltséggel és sokszor kellemetlen, hátrányos kompromisszumokkal jár.

Hazánk hőtechnikai követelményeit a 7/2006. (Tárca nélküli Miniszteri) TNM rendelet szabályozza. Jelenleg még a rendelet költségoptimalizált szintje van érvényben, azonban – többszöri módosítást követően – 2024.06.30. után már a közel nulla energiaigényű (KNE) épületekre vonatkozó követelményeket kell betartani.  A KNE épületek esetében az energiaigénynél 25%-os megújuló részarányt kellene teljesíteni, azonban – amennyiben épületünknél a gazdasági, műszaki feltételek nem adottak – a rendelet módosítása lehetőséget ad arra, hogy az épület energiaigényének csökkentésével, érjük el a kívánt célt. Erre kiváló megoldást jelent a jól megtervezett és szakszerűen kivitelezett hőszigetelés.

Passzívháznak nevezzük azt az épületet, amely rendkívül alacsony energiafogyasztás mellett kellemes komfortérzetet biztosít, fűtési igénye minimálisnak nevezhető. Lényege a hőveszteségek minimalizálása, és a belső – emberek, világítás, háztartási és technológiai berendezések hőleadásából származó hőnyereséget maximalizálja. Az első passzívház 1990-ben épült a németországi Darmstadtban. Csak azok az  épületek nevezhetők passzívháznak, melyek megfelelnek a darmstadti Passzívház Intézet (Passivhaus Institut) hivatalos minősítési rendszerének.

Hatékony hőszigeteléssel

az otthoni energiafelhasználás akár 50%-kal csökkenthető

gyorsan megtérülő, tartós megoldás

nő az épület élettartama és értéke

a családi kassza mellett a környezetet is óvja

Homlokzati hőszigetelést tervez? Segítünk! Töltse ki adatlapunkat, és megtudhatja, hány cm homlokzati hőszigetelésre van szüksége otthonának!

    Köszönjük, hogy kitölti egyedi ajánlatkérőnket, mely alapján segítünk Önnek meghatározni, hogy hány cm BACHL homlokzati, padló, padlás vagy tető hőszigetelésre van szüksége ahhoz, hogy két éven belül a használatbavételi engedélyhez szükséges Közel Nulla Energiaigényű (KNE) vagy az elérni kívánt egyéb szintnek meg tudjon felelni. A regisztráció keretében a nevét, lakóhelyének földrajzi elhelyezkedést bemutató irányítószámát, kapcsolati adatait (e-mail cím, telefonszám), a felület méretét, az újépítés vagy felújítás jelleget, valamint a beruházás tervezett időpontját kezeljük. A kalkulátor adatai alapján Önt ajánlatunkkal fogjuk megkeresni, illetve Önnel a kalkuláció eredményéhez kapcsolódóan a megadott kapcsolati adatán egyeztetünk. A kalkulációhoz szükséges adatkezeléshez beleértve az üzleti partnerek számára történő adattovábbítást az Ön adatkezelési hozzájárulása szükséges. Ennek birtokában személyes adatai legfeljebb 1 évig kerülnek általunk kezelésre. Hozzájárulását egyebekben az alábbi elérhetőségeinken bármikor, indokolás nélkül vonhatja vissza. Külön kérjük a hozzájárulását az üzleti partnereink számára történő adattovábbításhoz is. Egyidejűleg feliratkozhat e-mailes hírlevelünkre, illetve hozzájárulhat a kereskedelmi célú megkereséseinkhez telefonszámán keresztül is. Ezen adatkezelések jogalapja az Ön hozzájárulása, melyet bármikor, indokolás nélkül visszavonhat.

    Copyright © 2002-2023 Bachl Hőszigetelőanyag-gyártó Kft. | Minden jog fenntartva.