Hőszigetelés

Padlásfödém

A padlástér akár lakótér, akár nem, hőszigetelése elengedhetetlenül fontos. Ugyan nem feltétlenül tartós emberi tartózkodásra szánt épületrész, de tárolási céllal előbb vagy utóbb hasznosításra kerül, és ebben az esetben szilárdsági, statikai szempontokat is figyelembe kell venni.

20% megtakarítás

25 cm vastag vasbeton födémre javasolt hőszigetelőanyag-vastagságok

Közel nulla energiaigény szint W/m2K Szükséges hőszigetelőanyag-vastagság cm Passzívház ajánlás W/m2K Szükséges hőszigetelőanyag-vastagság cm BACHL hőszigetelő anyag típusa
≈0,13 27 ≈0,10 35 BACHL Nikecell EPS 100
32 40 BACHL Nikecell EPS 70
23 31 BACHL Extrapor 100
21+6 35 BACHL Nikecell EPS SZP (EPS 100)
21+11 40 BACHL Nikecell EPS SZP (EPS 70)
21+2 31 BACHL Extrapor EPS SZP

a további oszlopok megtekintéséhez húzza jobbra a táblázatot az ujjával

Mutatjuk, mire figyeljen a BACHL szárazpadló beépítésénél: A szárazpadló táblák nedvességtől mentes födémre, akár közvetlenül, vagy egy párazáró réteg közbeiktatása után építhetők be. Páratechnikai számítás elvégzése javasolt!

  • A párazáró fóliát (pl.: BACHL PE fólia 0,2 mm vastag) a felmenő falszerkezethez légtömören kell csatlakoztatni megfelelő ragasztók és szigetelőszalagok alkalmazásával.
  • A tökéletes zárás érdekében ajánlott szegélycsík használata a falcsatlakozásoknál.
  • Tartós használat esetén a szárazpadló táblákat a faforgácslapok csatlakozó éleinél poliuretán bázisú ragasztóval javasolt összeragasztani.

Ha alacsony szilárdságú hőszigetelést használunk: kőzetgyapot, üveggyapot, fújt szigetelések, melyek csak lécvázak közé helyezhetők el, ami megnövelt költséggel: többlet faanyag és szerelési-, rögzítési munkadíjjal jár. A keményhab hőszigetelő táblákra ragasztott, faforgácslappal ellátott BACHL Nikecell EPS SZP és BACHL Extrapor EPS SZP szárazpadló termékek terhelhető, közvetlenül (faváz nélkül) lerakható hőhídmentes megoldást kínálnak.

Normál terhelés, optimális hőszigetelés:

BACHL Nikecell EPS SZP (EPS70)

Fokozott terhelés, optimális hőszigetelés:

BACHL Nikecell EPS SZP (EPS100)

Fokozott terhelés és extra hőszigetelő hatás:

BACHL Nikecell Extrapor 100 SZP

Hazánk hőtechnikai követelményeit a 7/2006. (Tárca nélküli Miniszteri) TNM rendelet szabályozza. Jelenleg még a rendelet költségoptimalizált szintje van érvényben, azonban – többszöri módosítást követően – 2024.06.30. után már a közel nulla energiaigényű (KNE) épületekre vonatkozó követelményeket kell betartani.  A KNE épületek esetében az energiaigénynél 25%-os megújuló részarányt kellene teljesíteni, azonban – amennyiben épületünknél a gazdasági, műszaki feltételek nem adottak – a rendelet módosítása lehetőséget ad arra, hogy az épület energiaigényének csökkentésével, érjük el a kívánt célt. Erre kiváló megoldást jelent a jól megtervezett és szakszerűen kivitelezett hőszigetelés.

Passzívháznak nevezzük azt az épületet, amely rendkívül alacsony energiafogyasztás mellett kellemes komfortérzetet biztosít, fűtési igénye minimálisnak nevezhető. Lényege a hőveszteségek minimalizálása, és a belső – emberek, világítás, háztartási és technológiai berendezések hőleadásából származó hőnyereséget maximalizálja. Az első passzívház 1990-ben épült a németországi Darmstadtban. Csak azok az  épületek nevezhetők passzívháznak, melyek megfelelnek a darmstadti Passzívház Intézet (Passivhaus Institut) hivatalos minősítési rendszerének.

Padlásfödém hőszigetelést tervez? Segítünk! Töltse ki adatlapunkat, és szaktanácsadóink felveszik Önnel a kapcsolatot!


    Köszönjük, hogy kitölti egyedi ajánlatkérőnket, mely alapján segítünk Önnek meghatározni, hogy hány cm BACHL homlokzati, padló, padlás vagy tető hőszigetelésre van szüksége ahhoz, hogy két éven belül a használatbavételi engedélyhez szükséges Közel Nulla Energiaigényű (KNE) vagy az elérni kívánt egyéb szintnek meg tudjon felelni. A regisztráció keretében a nevét, lakóhelyének földrajzi elhelyezkedést bemutató irányítószámát, kapcsolati adatait (e-mail cím, telefonszám), a felület méretét, az újépítés vagy felújítás jelleget, valamint a beruházás tervezett időpontját kezeljük. A kalkulátor adatai alapján Önt ajánlatunkkal fogjuk megkeresni, illetve Önnel a kalkuláció eredményéhez kapcsolódóan a megadott kapcsolati adatán egyeztetünk. A kalkulációhoz szükséges adatkezeléshez beleértve az üzleti partnerek számára történő adattovábbítást az Ön adatkezelési hozzájárulása szükséges. Ennek birtokában személyes adatai legfeljebb 1 évig kerülnek általunk kezelésre. Hozzájárulását egyebekben az alábbi elérhetőségeinken bármikor, indokolás nélkül vonhatja vissza. Külön kérjük a hozzájárulását az üzleti partnereink számára történő adattovábbításhoz is. Egyidejűleg feliratkozhat e-mailes hírlevelünkre, illetve hozzájárulhat a kereskedelmi célú megkereséseinkhez telefonszámán keresztül is. Ezen adatkezelések jogalapja az Ön hozzájárulása, melyet bármikor, indokolás nélkül visszavonhat.

    Copyright © 2002-2023 Bachl Hőszigetelőanyag-gyártó Kft. | Minden jog fenntartva.