Hőszigetelés

Padló

Számos épületszerkezetünknél felmerülő probléma a helyhiány, azaz a rétegrendi kialakításban nem áll rendelkezésre elegendő vastagság a hőszigetelés számára. A padló tipikusan ilyen terület, de ma már erre is megvan a legoptimálisabb megoldás. Kedvezőbb hőszigetelő képességgel bíró anyagok használatával elkerülhető a szerkezeti kialakítás áttervezése, mely többletköltséggel és sokszor kellemetlen, hátrányos kompromisszumokkal jár.

15% megtakarítás

Talajjal érintkező padlók esetén PIR keményhabból a táblázatban látható módon 11-12 cm vastagság elégséges a jövőbeni Közel Nulla Energiaigényű követelményekhez, míg hagyományos hőszigetelésekből – ezen hőtechnikai szint eléréséhez – 15-17cm vastagság szükséges, ami felújításoknál megvalósíthatatlan feladat lehet.

A PIR keményhabok alkalmazásának a kiváló hővezetési tényezőn túl további előnyei vannak: magas szilárdsági paraméter, minimális nedvességfelvétel, zártcellás sejtszerkezet, és kedvező hőreflexiós képesség a kétoldali alufólia kasírozás miatt.

Térelhatároló szerkezet

Költségoptimalizált energiaigény szint

W/m2K

Szükséges hőszigetelőanyag-vastagság (cm)

Közel nulla energiaigényszint

W/m2K

Szükséges hőszigetelőanyag-vastagság (cm)

Passzívház ajánlás

Szükséges hőszigetelőanyag-vastagság (cm)

BACHL

hőszigetelő anyag típusa

Típus

Konstrukció

padló talajjal érintkezősávalap esetén1.

≤0,30

7*/8

≈0,20

11*/12

≈0,12

18/20

BACHL PIR ALU
BACHL PIR MV
padló talajjal érintkezősávalap esetén1.

≤0,30

11

≈0,20

17

≈0,12

28

BACHL Nikecell 100

BACHL Nikecell 150

BACHL Nikecell 200

padló talajjal érintkezősávalap esetén1.

≤0,30

10

≈0,20

15

≈0,12

25

BACHL Extrapor 100

BACHL Extrapor 150.

padló talajjal érintkezősávalap esetén1.

≤0,30

2

≈0,13

3

≈0,12

5

BACHL Vákumpanel

padló talajjal érintkezőlemezalap esetén2.

≤0,30

9*

≈0,20

16

≈0,12

29*

BACHL XPS 300 SF3.

1. Talajjal érintkező padló, kavicsfeltöltéssel, szerelőbetonnal, 1 réteg bitumenes lemezzel, vasbeton alaplemezzel, PE technológiai fóliával, esztrichbetonnal, kerámia padlóburkolattal

2. Vasbeton lemezalap hősziszegetelés (kavicsfeltöltés, szerelőbeton, vasbeton alaplemez, bitumenes lemez, PE technológiai fólia, esztrichbeton, kerámia padlóburkolat)

3. BACHL XPS 300 SF extrudált polisztirol, több rétegből (maximum 3 rétegből), átlapolással fektetve

* Egyedi, vagy nem elérhető vastagság.

a további oszlopok megtekintéséhez húzza jobbra a táblázatot az ujjával

A BACHL PIR ALU előnyei:

1

kiváló hőszigetelő értékekkel rendelkezik, így kimagasló hőszigetelést nyújt vékonyabb rétegvastagsággal is

2

az alufólia kasírozásnak köszönhetően optimális, egyenletes hőeloszlás

3

nedvességre érzéketlen, ellenálló a korhadással, penészesedéssel szemben

4

magas szilárdsága révén terhelhető, nem deformálódik, nem zsugorodik

5

padlófűtés esetén tetszőlegesen megválasztható a hőszigetelő réteg vastagsága

6

beépítése egyszerű, időtakarékos

Ha alacsony szilárdságú hőszigetelést használunk: kőzetgyapot, üveggyapot, fújt szigetelések, melyek csak lécvázak közé helyezhetők el, ami megnövelt költséggel: többlet faanyag és szerelési-, rögzítési munkadíjjal jár. A keményhab hőszigetelő táblákra ragasztott, faforgácslappal ellátott BACHL Nikecell EPS SZP és BACHL Extrapor EPS SZP szárazpadló termékek terhelhető, közvetlenül (faváz nélkül) lerakható hőhídmentes megoldást kínálnak.

Hazánk hőtechnikai követelményeit a 7/2006. (Tárca nélküli Miniszteri) TNM rendelet szabályozza. Jelenleg még a rendelet költségoptimalizált szintje van érvényben, azonban – többszöri módosítást követően – 2024.06.30. után már a közel nulla energiaigényű (KNE) épületekre vonatkozó követelményeket kell betartani.  A KNE épületek esetében az energiaigénynél 25%-os megújuló részarányt kellene teljesíteni, azonban – amennyiben épületünknél a gazdasági, műszaki feltételek nem adottak – a rendelet módosítása lehetőséget ad arra, hogy az épület energiaigényének csökkentésével, érjük el a kívánt célt. Erre kiváló megoldást jelent a jól megtervezett és szakszerűen kivitelezett hőszigetelés.

Passzívháznak nevezzük azt az épületet, amely rendkívül alacsony energiafogyasztás mellett kellemes komfortérzetet biztosít, fűtési igénye minimálisnak nevezhető. Lényege a hőveszteségek minimalizálása, és a belső – emberek, világítás, háztartási és technológiai berendezések hőleadásából származó hőnyereséget maximalizálja. Az első passzívház 1990-ben épült a németországi Darmstadtban. Csak azok az  épületek nevezhetők passzívháznak, melyek megfelelnek a darmstadti Passzívház Intézet (Passivhaus Institut) hivatalos minősítési rendszerének.

Padlója utólagos szigetelését tervezi? Segítünk! Töltse ki adatlapunkat, és szaktanácsadóink felveszik Önnel a kapcsolatot!


    Köszönjük, hogy kitölti egyedi ajánlatkérőnket, mely alapján segítünk Önnek meghatározni, hogy hány cm BACHL homlokzati, padló, padlás vagy tető hőszigetelésre van szüksége ahhoz, hogy két éven belül a használatbavételi engedélyhez szükséges Közel Nulla Energiaigényű (KNE) vagy az elérni kívánt egyéb szintnek meg tudjon felelni. A regisztráció keretében a nevét, lakóhelyének földrajzi elhelyezkedést bemutató irányítószámát, kapcsolati adatait (e-mail cím, telefonszám), a felület méretét, az újépítés vagy felújítás jelleget, valamint a beruházás tervezett időpontját kezeljük. A kalkulátor adatai alapján Önt ajánlatunkkal fogjuk megkeresni, illetve Önnel a kalkuláció eredményéhez kapcsolódóan a megadott kapcsolati adatán egyeztetünk. A kalkulációhoz szükséges adatkezeléshez beleértve az üzleti partnerek számára történő adattovábbítást az Ön adatkezelési hozzájárulása szükséges. Ennek birtokában személyes adatai legfeljebb 1 évig kerülnek általunk kezelésre. Hozzájárulását egyebekben az alábbi elérhetőségeinken bármikor, indokolás nélkül vonhatja vissza. Külön kérjük a hozzájárulását az üzleti partnereink számára történő adattovábbításhoz is. Egyidejűleg feliratkozhat e-mailes hírlevelünkre, illetve hozzájárulhat a kereskedelmi célú megkereséseinkhez telefonszámán keresztül is. Ezen adatkezelések jogalapja az Ön hozzájárulása, melyet bármikor, indokolás nélkül visszavonhat.

    Copyright © 2002-2023 Bachl Hőszigetelőanyag-gyártó Kft. | Minden jog fenntartva.