Hőszigetelés

Tető

A tetőhőszigetelés korszerűsítését két oldalról végezhetjük attól függően, hogy mennyi pénzt és energiát tudunk rászánni. Ideális esetben a külső hőhatás felől történik a hőszigetelés, így az átalakításoknál is érdemes ezt az elvet érvényesíteni. Alkalmazhatjuk minden tetőnél, ahol nem szeretnék a belső lakóteret megbontani, illetve értékes helyet elvenni a szarufák alatti plusz hőszigeteléssel.

30% megtakarítás

Az 5 cm vastag BACHL tecta-PUR DS szarufák feletti hőszigetelő tábla főként olyan esetekben előnyös választás, ahol ki akarjuk váltani a szerkezeti adottságok miatt szükséges teljes felületű deszkázatot. A tecta-PUR DS alkalmazásával több, mint 30%-kal javítható a tető hőszigeteltsége.

Maximális biztonságot nyújt, hiszen a nedvesség bejutása elleni védelmen túl jelentősen hozzájárul a hővédelemhez, a hőhidasság csökkentésével növeli tetőnk élettartamát, legyen szó felújításról vagy új építésről.

BACHL tecta-PUR DS termék előnyei a teljes felületű
deszkázathoz és az alátétfóliához képest:

1

nem okoz jelentős többlet terhet a szerkezet számára, hiszen 7-szer könnyebb a hőszigetelés, mint a deszkázat

2

nem jelentkezik költségként a deszkázat anyag- és munkadíja

3

rövidülhet a megvalósítás: elmarad a deszkázat kivitelezése és a tartós faanyaghiány okozta időcsúszás

4

zajvédelem szempontjából kedvezőbb

5

a szarufa hőhidassága mérsékelhető

6

biztonságosabb és gyorsabb alátétfólia elhelyezés: nem kell tűzni, ragasztani, kifeszíteni, csak a védőréteget kell lehúzni a ragasztócsíkról, nem sávosan, hanem teljes felületen ragasztott az aljzathoz

BESZÉLJENEK A SZÁMOK, NÉZZÜK MEG, MEKKORA JAVULÁST JELENT A TETŐ HŐVÉDELMÉBEN A BACHL TECTA-PUR DS KIEGÉSZÍTŐ HŐSZIGETELÉS:

Felújítás esetén

szarufák között már meglévő 12cm kőzetgyapot + 5cm BACHL tecta-PUR DS

a javulás mértéke: 38% (felújítás utáni U érték: 0,221W/mK)

szarufák között már meglévő 15cm kőzetgyapot + 5cm BACHL tecta-PUR DS

javulás mértéke: 32% (felújítás utáni U érték: 0,200W/mK)

Felújítás vagy új építés esetén

szarufák között 15cm + szarufák alatti 4cm meglévő kőzetgyapot + 5cm BACHL tecta-PUR DS

javulás mértéke: 29% (felújítás utáni U érték: 0,169W/mK)

szarufák között 15cm + szarufák alatti 5cm meglévő kőzetgyapot + 5cm BACHL tecta-PUR DS

javulás mértéke: 28% (felújítás utáni U érték: 0,164W/mK)

Új építés esetén

szarufák közé kerülő 14cm BACHL PIR ALU + 5cm BACHL tecta-PUR DS

elért U érték: 0,169W/mK

szarufák közé kerülő 15cm BACHL PIR ALU + 5cm BACHL tecta-PUR DS

elért U érték: 0,159W/mK

Magastetőkre, költségoptimalizált szint esetén – U=0,17 W/mK – az előírt minimum követelmény. A jövőbeni szigorúbb elvárások eléréshez vastagabb szarufák feletti hőszigetelés beépítésére van szükség, melyhez a BACHL tecta-PUR HD-plus termékeinket javasoljuk.

A BACHL tecta-PUR HD-plus táblák műszaki tartalma megegyezik a DS-sel, tehát páraáteresztő kasírozásaiknak köszönhetően lehetővé teszik a meglévő, szarufák közötti hőszigetelésben és a szarufában lévő nedvesség páravándorlását. A technológia szintén a külső síkon történő táblafektetésen alapul, azaz minden munkafázis ezen az oldalon történik, ami a hőszigetelés javításán kívül további előnyökkel jár. Lehetővé teszi ugyanis a töredezett, hiányos tetőlécek, tetőcserepek javítását, cseréjét, új páraáteresztő alátétfólia kerül beépítésre és az ellenlécek beépítésével tetszőleges méretre növelhető az átszellőztetett légrés, mely a nyári átmelegedés ellen nyújt védelmet. Az épület belső terei a teljes kivitelezés alatt megbontatlanul maradnak és lakhatóak lesznek. A termék 8-24 cm vastagságban elérhető.

Ha alacsony szilárdságú hőszigetelést használunk: kőzetgyapot, üveggyapot, fújt szigetelések, melyek csak lécvázak közé helyezhetők el, ami megnövelt költséggel: többlet faanyag és szerelési-, rögzítési munkadíjjal jár. A keményhab hőszigetelő táblákra ragasztott, faforgácslappal ellátott BACHL Nikecell EPS SZP és BACHL Extrapor EPS SZP szárazpadló termékek terhelhető, közvetlenül (faváz nélkül) lerakható hőhídmentes megoldást kínálnak.

Hazánk hőtechnikai követelményeit a 7/2006. (Tárca nélküli Miniszteri) TNM rendelet szabályozza. Jelenleg még a rendelet költségoptimalizált szintje van érvényben, azonban – többszöri módosítást követően – 2024.06.30. után már a közel nulla energiaigényű (KNE) épületekre vonatkozó követelményeket kell betartani.  A KNE épületek esetében az energiaigénynél 25%-os megújuló részarányt kellene teljesíteni, azonban – amennyiben épületünknél a gazdasági, műszaki feltételek nem adottak – a rendelet módosítása lehetőséget ad arra, hogy az épület energiaigényének csökkentésével, érjük el a kívánt célt. Erre kiváló megoldást jelent a jól megtervezett és szakszerűen kivitelezett hőszigetelés.

Passzívháznak nevezzük azt az épületet, amely rendkívül alacsony energiafogyasztás mellett kellemes komfortérzetet biztosít, fűtési igénye minimálisnak nevezhető. Lényege a hőveszteségek minimalizálása, és a belső – emberek, világítás, háztartási és technológiai berendezések hőleadásából származó hőnyereséget maximalizálja. Az első passzívház 1990-ben épült a németországi Darmstadtban. Csak azok az  épületek nevezhetők passzívháznak, melyek megfelelnek a darmstadti Passzívház Intézet (Passivhaus Institut) hivatalos minősítési rendszerének.

Tetőszigetelést tervez? Segítünk! Töltse ki adatlapunkat, és szaktanácsadóink felveszik Önnel a kapcsolatot!


    Köszönjük, hogy kitölti egyedi ajánlatkérőnket, mely alapján segítünk Önnek meghatározni, hogy hány cm BACHL homlokzati, padló, padlás vagy tető hőszigetelésre van szüksége ahhoz, hogy két éven belül a használatbavételi engedélyhez szükséges Közel Nulla Energiaigényű (KNE) vagy az elérni kívánt egyéb szintnek meg tudjon felelni. A regisztráció keretében a nevét, lakóhelyének földrajzi elhelyezkedést bemutató irányítószámát, kapcsolati adatait (e-mail cím, telefonszám), a felület méretét, az újépítés vagy felújítás jelleget, valamint a beruházás tervezett időpontját kezeljük. A kalkulátor adatai alapján Önt ajánlatunkkal fogjuk megkeresni, illetve Önnel a kalkuláció eredményéhez kapcsolódóan a megadott kapcsolati adatán egyeztetünk. A kalkulációhoz szükséges adatkezeléshez beleértve az üzleti partnerek számára történő adattovábbítást az Ön adatkezelési hozzájárulása szükséges. Ennek birtokában személyes adatai legfeljebb 1 évig kerülnek általunk kezelésre. Hozzájárulását egyebekben az alábbi elérhetőségeinken bármikor, indokolás nélkül vonhatja vissza. Külön kérjük a hozzájárulását az üzleti partnereink számára történő adattovábbításhoz is. Egyidejűleg feliratkozhat e-mailes hírlevelünkre, illetve hozzájárulhat a kereskedelmi célú megkereséseinkhez telefonszámán keresztül is. Ezen adatkezelések jogalapja az Ön hozzájárulása, melyet bármikor, indokolás nélkül visszavonhat.

    Copyright © 2002-2023 Bachl Hőszigetelőanyag-gyártó Kft. | Minden jog fenntartva.