BACHL fontos részletek

Otthon számítanak a részletek!

Van olyan helyzet, amikor a vékonyabb is ugyanolyan hatékony. A 2021. január 1-től élesedő új épületenergetikai szabályozás szerint minden, e dátum után átadott épületnek közel nulla energiaigényűnek kell lennie. Ez praktikusan azt jelenti, hogy a házak hőszigetelése általában véve vastagabb lesz.

Ugyanakkor van olyan helyzet, amikor a hőszigetelés vastagsága nem növelhető a szükséges mértékig – például a hőszigetelés befelé történő fejlesztésénél felújítás esetén, műemlék épületek hőszigetelésekor, vagy ha a telek beépíthetősége szab korlátokat . Ilyenkor jön jól egy speciális, különösen környezetbarát hőszigetelő anyag, mely „vékonyabban is hatékonyan” látja el a feladatát. Ez a furfangos termék a grafit adalékos polisztirol, a BACHL Extrapor Relax.

 

A BACHL Extrapor Relax hőszigetelő lap esetén a grafitadaléknak köszönhetően javuló hőszigetelő hatékonyság miatt már számottevő mértékben csökkenthető a táblák vastagsága, ami további, építészeti és akár forintosítható előnyöket is kínál. Azon túl, hogy a rögzítés eleve rövidebb dübeleket igényel, továbbá a kisebb mennyiség mozgatása a szállítási költségekben realizálódó megtakarítást is hoz, a vékonyabb szigetelés több építészeti szituációban is megoldást jelenthet.

 

Bővebben a témáról...