fbpx

BACHL PE építési és párazáró fóliák

BACHL PE párazáró fólia

A legkiválóbb minőségű professzionális termékmegoldásaink, valamint átfogó tanácsadási és általános szolgáltatásaink évtizedek óta megbízható partnerré tesznek bennünket. Jól képzett szakemberekből álló csapatunk odaadóan és motiváltan dolgozik a legkülönfélébb projekteken és új kihívásokon – a tervezéstől a tökéletes végrehajtásig. Saját gyártóüzemeink, széles termékpalettánk és saját logisztikai menedzsmentünk biztosítja termékeink gazdasági életképességét és rugalmasságát.

Cégcsoporton belül jelenleg működő 15 számítógép-vezérelt, nagy teljesítményű fólianyújtó berendezésünknek köszönhetően, évente kb. 31.000 tonna fóliát gyártunk. A széleskörű alkalmazási feltételeknek való megfelelés érdekében gyártásunkat a rendelési és ügyfél specifikációknak megfelelően tervezzük meg. Az adalékanyagok hozzákeverésével lehetőségünk nyílik változatos termékskálánk kialakítására.

Bachl PE fóliagyártás  Bachl PE fóliagyártás

 

PE FÓLIÁK TERMÉKPORTFÓLIÓ:

  • Zsugorfóliák és zsugorsapkák
  • Expanziós tömlőfólia / Strech-hood fóliák
  • Síkfóliák, féltömlő fóliák és vágott elemek
  • Fedőfóliák és sapkák
  • Építőipari és párazáró fóliák

A lágy polietilénből (LDPE) készült fóliák sokrétűen felhasználhatók mind a csomagolástechnika, mind az építőipar területén, köszönhetően magas szilárdságuknak, külső hatásokkal szembeni ellenállásuknak és kedvező ár-érték arányuknak. Az építőiparban használatos polietilén (PE) fóliák párazáró tulajdonsága sok területen teszi őket nélkülözhetetlenné.

A BACHL Kft. termékkínálatában szereplő fóliákat két csoportba lehet sorolni:

  • építési fóliák: Ezen termékeknél nem a páratechnikai tulajdonság a legfontosabb szempont, mivel sok esetben (ideiglenes) védő, takaró réteg szerepét töltik be, továbbá elválasztó rétegként is funkcionálhatnak.
  • párazáró fóliák: Meghatározott épületszerkezetekben a párazárás feladatát oldják meg.

Építési fóliák vonatkozásában akár 100%-ban újrahasznosított termékek gyártására is van lehetőség, míg párazáró fóliáknál ez nem minden esetben valósítható meg. Párazáró fóliák esetében az elvárt tűzzel szembeni ellenállás csak égéskésleltető szerek hozzáadásával valósítható meg, mely „új” fólia gyártásánál automatikus, az újrahasznosításra kerülő fóliáknál viszont nem tudható, hogy tartalmaznak-e, és ha igen milyen mértékű adalékszereket.

A polietilén fóliák alapvetően nem UV-stabilak, így óvni kell őket a napsugárzástól.

 

BACHL PE építési fóliák

BACHL PE építési fólia

Felhasználási területek: talajjal érintkező padlók technológiai szigeteléseként, emeletközi födémek technológiai szigeteléseként, ajtó- és ablaknyílások lezárása, nedvesség és porhatások elleni védelemként: felújításnál, vakolási és festési munkáknál, csúsztató elválasztó rétegként, rézsük rögzítésénél. Vastagsági tartománya: 90-200µm.

Technológiai szigetelések kapcsán normál esetben legalább 90µm vastagságú, míg padlófűtés rendszer, illetve, ha egyéb a fóliára magas mechanikai igényt jelentő munkavégzés esetén legalább 200µm vastagságú PE fóliát használjunk. A BACHL építési fólia tűzzel szembeni viselkedési osztálya: „F”, azonban az Építményszerkezetek tűzvédelmi jellemzői című (TvMI 11.3:2022.06.13.) Tűzvédelmi Műszaki Irányelv alapján beépíthető a termék.

Az OTSZ 13.§. (2)-(3)pontjainak magyarázataként az Építményszerkezetek tűzvédelmi jellemzői című (TvMI 11.3:2022.06.13.) Tűzvédelmi Műszaki Irányelv 3.8. pontjának bekezdései alapján beépíthető a termék: „- Úsztatott padlórétegrend technológiai elválasztórétegét képező fólia, amennyiben általános felületen legalább 5cm A1 vagy A2 tűzvédelmi (tűzzel szembeni viselkedési osztályú anyaggal kerül lefedésre.”

 

BACHL PE párazáró fóliák

BACHL PE párazáró fólia

Felhasználási területek: magastetők belső oldali lég- és párazáró(párafékező) rétegeként, lapostetők párazáró rétegeként, talajjal érintkező padlók technológiai szigeteléseként, emeletközi födémek technológiai szigeteléseként. A BACHL PE Párazáró fólia égéskésleltetőt tartalmazó termék „E” tűzzel szembeni viselkedési osztályú, mely olyan területeken is beépíthető, ahol tűzvédelmi követelményt támasztanak a párazáró réteggel szemben.

A fóliák különböző méretű tekercses kiszerelésekben, 100µm – 400µm vastagságokban állnak rendelkezésre. A nagyobb vastagsághoz, nagyobb sd-érték tartozik. Irányelvek, páratechnikai számítások alapján, az adott épületszerkezet és az épület funkciója alapján kell dönteni vagy meghatározni, hogy milyen sd-értékre van szükség.

Magastetők belső oldali lég- és párazáró(párafékező) rétegekként több fajtájú és vastagságú fólia alkalmazható. Magasabb páratechnikai igény esetén javasolt, hogy a PE fólia sd-értéke≥100m-t meghaladja. Ezesetben mindenképp javasolt páratechnikai számítás elvégzése, mert pl. uszodáknál akár sd-érték≥1500m-es párazárásra is szükség lehet, mely PE fóliákkal nem megoldható.

Lapostetőknél, főleg könnyűszerkezetes acél magasbordás födémeknél legtöbbször PE fólia a párazáró réteg, mely legalább 15cm átlapolással és megfelelően ragasztott toldásokkal, csatlakozásokkal kerül kialakításra.

 

A fentiekkel kapcsolatban felmerülő szakmai és értékesítési kérdésekkel egyaránt keressék bizalommal szaktanácsadó kollégáinkat!