fbpx

Hőszigetelés a komfortos otthonért

Sok felújítás előtt álló ingatlantulajdonos becsüli alá a hőszigetelés életminőség növekedésre gyakorolt hatását, azonban a felújított lakásban eltöltött rövid, idő után már érezhető a jelentős komfortérzetnövekedés.

Az, hogy jól érezzük-e magunkat a saját otthonunkban, sokban függ az otthon atmoszférájától, berendezésétől. Ez azonban önmagában még nem elég: hogy hidegnek vagy melegnek érezzük-e az adott teret, függ egyrészt a levegő, valamint a környező felületek hőmérsékletétől. Ez a két tényező képes a kellemes otthont is tönkre tenni – télen és nyáron egyaránt.

HIDEG VAN A MELEG FŰTŐTESTEK ELLENÉRE?

Épphogy csak lehűl odakint az idő, a szigeteletlen házban a meleg radiátorok ellenére is érezzük, hogy huzat van! Télen ez hamar kellemetlen érzéssel párosulhat, a magas fűtési költségekről nem is beszélve. Hogy a körülöttünk lévő térben jól érezzük-e magunkat vagy sem, az az úgynevezett „termikus kényelemünk” által definiálható.

Amennyiben a lejtésviszonyokat a hőszigetelésben szeretnék kialakítani, úgy a BACHL Vákumpanelre lejtésbe vágott PIR keményhab elemek kerülnek elhelyezésre.

Teraszok, erkélyek hőszigetelésénél a Vákumpanel kiváló hőtechnikai tulajdonságai révén tökéletesen megfelel nemcsak energetikai, hanem esztétikai, statikai szempontoknak is, sőt felújítás tekintetében szinte az egyetlen alternatíva lehet, mely valamennyi kívánalomnak megfelel.

ÉLETMINŐSÉG ÉS EGÉSZSÉGES ÉLETMÓD, MINT FONTOS KRITÉRIUMOK

Hogy mennyire elégedettek az energiahatékony házak tulajdonosai a felújításokkal? A Német Energia Ügynökség (dena) a Berlini Társadalomkutató Intézettel (BIS) közösen végzett felmérése alapján:

Minden második családi ház tulajdonosa egyetért azzal, hogy az energetikai felújítást követően egészségi állapotuk is érezhetően javult. A megkérdezettek mintegy 40 százalékánál csökkentek a felújítást követően fellépő allergiás reakciók, mint pl. a pollen által kiváltott panaszok.

Körülbelül minden harmadik embert ritkábban kínoz fejfájás és/vagy fáradtság. A megkérdezettek szintén harmada a felújítást követően ritkábban panaszkodik szemszárazságra vagy légzési problémákra. A bőrszárazság gyakorisága pedig minden negyedik embernél csökkent.

Összegezve tehát otthonunk korszerű hőszigetelése az életminőség jelentős javulását, ingatlanunk értékének növekedését és energiafelhasználásunk csökkentését eredményezi.

Forrás: daemmen-lohnt-sich.de