fbpx

Expandált polisztirol

Expandált polisztirol (EPS)

Az expandált polisztirol rövidítése. Alapanyaga hőre lágyuló polimerizált sztirol és pentán, valamint égéskésleltető adalék. Előhabosítás során a gőzzel hőkezelt gyöngyöcskék megpuhulnak, és hőmérsékletnövekedés hatására a pentán gázzá alakulva „felfújja” azokat. A gyöngyszemecskén belül ekkor apró cellák alakulnak ki – az EPS hőszigetelő táblákat préseléssel állítják elő. Az EPS termékek 98%-a levegő (a pentán a folyamat végén távozik az anyagból), és 2%-a polisztirol, a gyártásuk során képződő hulladék 100%-ban újrahasznosítható. Felhasználása széleskörű, a hagyományos fehér anyagon kívül grafitadalékos változata közel 20%-kal jobb hőszigetelő képességgel rendelkezik.

BACHL EXTRAPOR 80, BACHL EXTRAOIR RELAX, BACHL EPS 80

BACHL Extrapor EPS 80 

Táblaméret: 1000 x 500 mm
Melegített fémhuzallal könnyen, pontosan vágható, és csiszolható felülete révén tökéletesen sík felület hozható létre a homlokzaton. Kedvező tapadás biztosítható a legtöbb ragasztó esetében. A grafitadalék fokozott hőszigetelési képességének köszönhetően akár alacsony energiafelhasználású és passzívházak esetén is kiváló megoldás.
Egyedi ajánlatkérés esetén a lemezek más vastagságban (standard vastagság 20-400mm) és/vagy lépcsős élképzéssel rendelhetők.
A sötét színű homlokzati lapok hőingadozásokból eredő feszültségének elkerülésére kifejlesztettük a speciális felületi bemetszésekkel ellátott BACHL Extrapor EPS RELAX lapokat.
Hővezetési tényező: λD = 0,031 W/mK

BACHL Extrapor EPS Relax Táblaméret: 1000 x 500 mm Melegített fémhuzallal könnyen, pontosan vágható, és csiszolható felülete révén tökéletesen sík felület hozható létre a homlokzaton. Kedvező tapadás biztosítható a legtöbb ragasztó esetében. A grafitadalék fokozott hőszigetelési képességének köszönhetően akár alacsony energiafelhasználású és passzívházak esetén is kiváló megoldás. Egyedi ajánlatkérés esetén a lemezek más vastagságban (standard vastagság 20-400mm) és/vagy lépcsős élképzéssel rendelhetők. A sötét színű homlokzati lapok hőingadozásokból eredő feszültségének elkerülésére kifejlesztettük a speciális felületi bemetszésekkel ellátott BACHL Extrapor EPS RELAX lapokat. Hővezetési tényező: λD = 0,031 W/mK