fbpx

Expandált polisztirol

Expandált polisztirol (EPS)

Az expandált polisztirol rövidítése. Alapanyaga hőre lágyuló polimerizált sztirol és pentán, valamint égéskésleltető adalék. Előhabosítás során a gőzzel hőkezelt gyöngyöcskék megpuhulnak, és hőmérsékletnövekedés hatására a pentán gázzá alakulva „felfújja” azokat. A gyöngyszemecskén belül ekkor apró cellák alakulnak ki – az EPS hőszigetelő táblákat préseléssel állítják elő. Az EPS termékek 98%-a levegő (a pentán a folyamat végén távozik az anyagból), és 2%-a polisztirol, a gyártásuk során képződő hulladék 100%-ban újrahasznosítható. Felhasználása széleskörű, a hagyományos fehér anyagon kívül grafitadalékos változata közel 20%-kal jobb hőszigetelő képességgel rendelkezik.

BACHL Nikecell EPS 100, 150, 200

Táblaméret: 1000 x 500 mm
Vízszigeteléssel védetten talajjal érintkező helyeken, födémekben, padlókban normál, fokozott, vagy extra terhelhetőséggel, lapostetőkben, zöldtetőkben történő felhasználásra. Egyedi ajánlatkérés esetén a lemezek más vastagságban (standard vastagság 20-300mm) és/vagy 50–200 mm vastagságig lépcsős élképzéssel rendelhetők, vagy két rétegben is fektethetők.
Hővezetési tényező: λD = 0,035 W/mK

BACHL Extrapor EPS 100, 150

Táblaméret: 1000 x 500 mm
Vízszigeteléssel védetten talajjal érintkező helyeken, födémekben, padlókban normál, vagy fokozott terhelhetőséggel, lapostetőkben, zöldtetőkben történő felhasználásra. Egyedi ajánlatkérés esetén a lemezek más vastagságban (standard vastagság 20-300mm) és/vagy 50–200 mm vastagságig lépcsős élképzéssel rendelhetők, vagy két rétegben is fektethetők.
A grafitadaléknak köszönhetően közel 20%-kal hatékonyabb hőszigetelést biztosít.
Hővezetési tényező: λD = 0,030 W/mK

BACHL Nikecell EPS LTL

Lapostetők, teraszok, erkélylemezek lejtésképzésének kialakítására szolgáló EPS keményhab lemezekből vágott termék, mely az igény szerinti vastagságnak köszönhetően növeli a szerkezet hőszigetelő képességét. A megrendelő által biztosított tervek alapján a BACHL Kft. elkészíti a tető lejtésképzésére vonatkozó elemkiosztási tervet, valamint az egyes elemek beazonosító adatait-, méreteit- és mennyiségét tartalmazó elem konszignációt.
Ajánlott lemeztípusok:
Nem járható tetőn: EPS 100, Extrapor 100
Járható tetőben, terasztetőben: EPS 150, Extrapor 150
Tetőparkolónál, zöldtetőkben: EPS 200