Szakmai cikkek

EPS-ben idén is a szürke lesz a divat!

kezdoNeoporKülönlegesen jó hőszigetelő tulajdonsággal rendelkező EPS terméket fejlesztett ki a BACHL: az idei építési szezonban már kapható lesz a grafitadalékkal készült Extrapor Relax.

Vasbeton koporsófödémek korszerű hőszigetelése

koporsoMinden épületnek számos, néha egymásnak ellentmondó feltételeknek kell megfelelnie. Megfelelő hő- és hangszigetelés, nyári átmelegedés elleni védelem, tűzvédelem, földrengésbiztonság, stb.. Létezik-e olyan megoldás, mely a fent felsorolt követelményekre mind-mind optimális megoldást kínál?

Trapézlemezes lapostetők korszerű hőszigetelése PIR táblákkal

trapezlemezesA PIR keményhab táblák lapostetőkben való egyre gyakoribb alkalmazását nagymértékben elősegítik a fokozódó hőtechnikai követelmények és igények. A PIR kimagasló hőszigetelő hatásának köszönhetően hagyományos hőszigetelő-anyagoknál akár 40%-al kedvezőbb hőszigetelő hatással bír.

Tetők korszerű felújítása

tetok-korszeru-felujitasaA gazdasági válság az új építésekről egyre inkább a felújításokra tereli figyelmünket.
Milyen problémákkal szembesülhetünk régi, felújításra szoruló tetők kapcsán?

Tetők jövőbemutató hőszigetelése

tetok-jovobe-bemutatoAz egyre szűkülő fosszilis energiahordózó készletek, a folyamatosan növekvő energiaárak, a szigorodó hőszigetelési követelmények mára oda vezetek, hogy a megszokott tetőbe beépített hőszigetelések (10-15cm) kétszeresét kell alkalmaznunk. A magyarországi hőtechnikai előírások a 90’-es évektől napjainkig (kb. 20év alatt) közel 40%-al szigorodtak, várhatóan az elkövetkező 10 év alatt további 40-45%-al erősödnek a követelmények.

Megbízható védelem otthonaink számára: Szarufák feletti hőszigetelés BACHL tecta–PUR® hőszigetelő táblákkal

megbizhatoCsaládi házak építésénél, felújításánál a látvány és a szépség mellett nem kevésbé fontos a külcsín alá beépített hőszigetelőanyag minősége. Szerencsés eset, amikor az elvárt esztétikai élmény találkozik az energiatakarékosság, a professzionális minőség, valamint a hosszú élettartam igényével.

Lapostetők hőszigetelése a biztonság oldaláról nézve

lapostetokNézzük meg az itt bemutatandó könnyűszerkezetes (trapézlemezes) tetőszerkezettel rendelkező csarnoképület (élelmiszer áruház) kapcsán milyen szempontok befolyásolhatják épületünk biztonságát. A tetőnk rétegrendje belülről-kifelé: acél trapézlemez, PE párazáró fólia, 2 x 14cm vastag PIR keményhab tábla, PVC csapadékvíz szigetelés.

ÉPÜLETEINK UTÓLAGOS HŐSZIGETELÉSE, avagy hogyan csökkentsük jelentősen fűtésszámlánkat

utolagos-hoszigetelesMagyarország teljes energia felhasználásának közel 25%-át épületeink fűtésére fordítjuk, ami nagyobb, mint a közlekedés vagy az ipar részaránya. Közös érdekünk, hogy épületeink kellő mértékű hőszigetelésével csökkentsük energiafelhasználásunkat és a káros anyagok légtérbe jutását.

Éljen energiatakarékos házban!

eljen-energiatakarekos-hazbanHazánk teljes energiafelhasználásának közel 25%-át épületeink fűtésére, illetve hűtésére fordítjuk. Mind környezetvédelmi, mind anyagi megfontolásból közös érdekünk, hogy épületeink kellő mértékű hőszigetelésével jelentősen csökkentsük energiafelhasználásunkat.

Kövessen minket a Facebookon!