fbpx

Hőszigetelj a holnapért!

A Bachl Hőszigetelőanyag-gyártó Kft. működése során kiemelt értéknek tartja az épített környezetért érzett felelősséget, a szakértelmet és azt, hogy a minőségi építéshez minőségi anyagokat kínáljon. Ezeket az elveket a cég minden tevékenysége során képviseli, hasonlóan a szakmáért dolgozó Magyarországi EPS Hőszigetelőanyag Gyártók Egyesülete (MEPS) tagjaival.

Mi az, ami a házon ilyen vastag?
Mi az, amivel a 21 ° -ot is melegebbnek érzed?

Az Egyesület létrehozásának elsődleges oka az volt, hogy az alapító tagok együttesen lépjenek fel az élhetőbb környezet kialakításának érdekében.

Erről további sok hasznos információt tartalmaz a www.hoszigeteljaholnapert.hu oldal.

A 2006-ban alakult szakmai egyesület alapító tagjai Magyarország legjelentősebb expandált polisztirolhab hőszigetelőanyag gyártói, ahogy a Bachl is.

A MEPS tagjainak tevékenysége elsősorban az épületek energiaigényének csökkentése révén kapcsolódik a környezetvédelemhez, mert a kisebb fűtőanyag felhasználás révén csökkenthető az üvegház hatású gázok kibocsátása, ami a Kiotói Egyezmény szerint napjaink egyik legfontosabb feladata. Az Egyesület szem előtt tartja ezért a környezeti zajterhelés csökkentésének fontosságát is – közvetlen környezetünkkel ugyanis csak akkor tudunk harmóniában élni, ha nincsenek zavaró zajok.

Az Egyesület célját a környezetvédelemre és az energiatakarékosságra vonatkozó uniós irányelvek és a hazai előírások széles körű megismertetésével; ezen belül az EPS anyagok révén rendelkezésünkre álló megoldások hangsúlyozásával kívánja elérni.

Mi az, amit a falhoz kell mérned?
Mi az, amivel meleg keletkezik és levegő kell hozzá?

Az Egyesület támogatni kívánja az energiatakarékosság, a környezetvédelem és az épületakusztika területén folyó műszaki és gazdasági szabályzó munkát is. Az irányelvek, jogszabályok előkészítési munkálataiban a tagok véleményének tolmácsolásával, a tervezetek várható hatásnak elemzésével, értékelésével segíti a jogalkotókat.

A MEPS kiemelt célja az is, hogy a minőségi hőszigetelő-anyagok kapjanak mind nagyobb teret a hazai építőiparban, és a megkövetelt minőség általánosan elfogadott gyakorlat legyen a piacon. Az Egyesület tagjai maguk is minőségi termékeket állítanak elő, és törekednek arra, hogy a megfelelő termékek a megfelelő módon legyenek alkalmazva. Ezért különös figyelmet fordítanak arra is, hogy a szükséges információ minden felhasználónak rendelkezésére álljon.

További információ a Magyarországi EPS Hőszigetelőanyag Gyártók Egyesületéről:

Mi az, ami 100%-ban újrahasznosítható?