fbpx

Homlokzat

Homlokzat

Egy épület utcára, vagy udvarra néző, többnyire nyílászárókkal áttört függőleges határoló, teherhordó szerkezete. A homlokzat kialakításával adhatunk karaktert, stílust az épületnek. Minél jobb hővédelmet biztosít a hőszigetelő anyag, annál vékonyabb rétegben alkalmazható, így az épület arányai és esztétikai megjelenése nem változik számottevően. Megfelelően megtervezett és méretezett homlokzati hőszigeteléssel jelentős fűtési költség megtakarítás érhető el.

EPS

Expandált polisztirol (EPS)

Az expandált polisztirol rövidítése. Alapanyaga hőre lágyuló polimerizált sztirol és pentán, valamint égéskésleltető adalék. Előhabosítás során a gőzzel hőkezelt gyöngyöcskék megpuhulnak, és hőmérsékletnövekedés hatására a pentán gázzá alakulva „felfújja” azokat. A gyöngyszemecskén belül ekkor apró cellák alakulnak ki – az EPS hőszigetelő táblákat préseléssel állítják elő. Az EPS termékek 98%-a levegő (a pentán a folyamat végén távozik az anyagból), és 2%-a polisztirol, a gyártásuk során képződő hulladék 100%-ban újrahasznosítható.

Grafitadalékos extra hőszigetelési képességű lemezek

A grafitszemcsék hozzáadása révén javul a termék hőreflexiós képessége, így a hagyományos fehér EPS-hez képest közel 20%-al kedvezőbb hővezetési tényező érhető el. A hőszigetelő anyag vastagságának növelése nem minden épületszerkezeten valósítható meg, illetve esztétikailag sem mindig ideális, ezért kedvezőbb hőszigetelési paraméterekkel rendelkező termékek elterjedése jelent megnyugtató megoldást. λD=0,031W/mK

Gazdaságos, normál hőszigetelési képességű lemezek

A hagyományos fehér színű EPS keményhabok az épület valamennyi felhasználási területére alkalmasak, akár felújítás, akár újépítés esetén. A gazdaságos beruházás mellé gyors és egyszerű kivitelezés társul. λD=0,038W/mK

Kiegészítők

Olyan kiegészítő termékek, melyek a homlokzati hőszigetelő rendszerek hatékonyságát fokozzák mechanikai védelemmel, vagy hőhídmentesítéssel.

Szolgáltatások

Helyszíni tanácsadás

Igény esetén alkalmazás technikusunk az építkezésen szakmai tanácsadást nyújt a kivitelezők részére.

Hőkamerás felvétel készítése

Hőkamerával készült felvételek segítségével feltárható az épület hővesztesége. Az elemzés során szakértő munkatársunk javaslatot tesz a javítások kivitelezésére. A felvételek +5 oC alatt készíthetők el.