fbpx

Hőszigeteléssel a penészesedés ellen!

Tünde újra hőszigetelte otthonát. A falak vizesedése és a penészedés megszűnt, így asztmája tünetei is enyhültek. Tünde otthonának belső klímája immár kellemes és egészséges. A BACHL Extrapor polisztirol homlokzati hőszigetelés csatát nyert a penész ellen. Miért olyan fontos ez?

 Az egészségtelen belső klíma közvetlenül az immunrendszer frontvonalát, a felsőlégutakat támadja. Nemcsak az egészségtelenül túlhevült vagy a fűtés ellenére is lehűlő lakásbelső gyengíti a szervezet ellenállását a kórokozókkal szemben, hanem az előbb láthatatlanul jelenlévő, később viszont a falon kellemetlen látványt nyújtó foltok formájában jelentkező penészgombák is.

Vigyázat, asztmaveszély!

A nem hatékony hőszigetelés hőhidak kialakulásához vezet, melyek melegágyai a penésznek: ahol a hideg és a meleg levegő találkozik, ott megül a pára, kényelmes otthont adva a penészgombák népes családjának. Ha valaki tartósan penészes falak között kénytelen tölteni az idejét, 40%-kal nagyobb eséllyel lesz asztmás, a már meglévő asztmát pedig jelentősen súlyosbítja az egészségtelen lakásbelső. Márpedig ha a hőszigetelés nem teremti meg az ideálisnak számító belső légtömörséget – tehát ahol a külső hőmérséklet nagymértékben kölcsönhatásba kerül a belsővel – ott a lakók bizony ki vannak téve az időjárás szeszélyeinek.

Az egészség nem luxus. A BACHL magas minőségű, korszerű polisztirol hőszigetelő rendszerei kiváló ár-érték arányban érhetőek el, és segítségükkel kialakítható a biztonságos, egészséges belső klíma.

A fentiekkel kapcsolatban felmerülő szakmai és értékesítési kérdésekkel egyaránt keressék bizalommal szaktanácsadó kollégáinkat!