fbpx

Grafitporos energiahatékonyság már a lábazaton is!

Az Európa-szerte fokozódó energetikai követelmények támasztotta kihívásokra az egyik leghatásosabb válasz a grafitadalékkal készülő polisztirolok alkalmazása. A termék megőrzi a hagyományos fehér anyag minden kedvező műszaki tulajdonságát: nagy szilárdság, kis testsűrűség, egyszerű beépíthetőség, ráadásul mindez kisebb hővezetési tényezővel, így jobb hőszigetelő képességgel párosul. A grafitos EPS-t eddig leginkább a homlokzatszigetelések terén alkalmazták. De miért ne élvezhetnénk a fokozott védelmet a lábazatok szigetelésénél?

BACHL Extrapor HL nyomófeszültségének köszönhetően beépíthető a talajszint alatt 3 m mélységig. A kora reggeli és a késő esti nagymértékű hőingadozás hatására -hasonlóan a grafitos homlokzati hőszigeteléshez- a táblákban felhalmozódó feszültség a lapok felületről való leválásához vezethet. A BACHL Kft. nagy gondot fordít termékeinek folyamatos fejlesztésére, valamint a kivitelezések minél gördülékenyebbé, egyszerűbbé tételére. A BACHL Extrapor HL lemezek külső oldalán elhelyezett rácsszerű, feszültségmentesítő bemetszések sikeresen megakadályozzák a környezeti hatások által létrejövő feszültségeket, így alak-, és deformációmentes konstrukció hozható létre. Speciális felületének további előnye, hogy kitűnő vakolattartást biztosít.

Fentiek alapján kijelenthető: a BACHL Extrapor HL termék mind technikai újdonságtartalom, mind energiatakarékosság tekintetében példaértékű hőszigetelő termék.

A fentiekkel kapcsolatban felmerülő szakmai és értékesítési kérdésekkel egyaránt keressék bizalommal szaktanácsadó kollégáinkat!