fbpx

Gazdaságos beruházás és fenntartás Nikecell termékekkel

A Nikecell termékek közel öt évtizede szolgálják az energiatudatos építkezések, a komfortos terek megvalósítását, a gazdaságos beruházást és a környezetvédelmet.

A jó hőszigetelés nem csak energetikai kérdés. Télen melegen kell tartani a fűtött terek padlóit, falait, födémjeit, míg nyáron meg kell gátolni, hogy ugyanezek a szerkezetek túlmelegedjenek. A legolcsóbb energia a fel nem használt energia.

Tehát a cél olyan házak építése, melyek megvalósítása és üzemeltetése a lehető leggazdaságosabb.

Minden anyagot a megfelelő helyre és minden helyre a megfelelő anyagot – de szakszerűen!

Ebben legfőbb teendő a naprakész szakmai ismeret és annak folyamatos továbbadása az építés valamennyi résztvevőjének. A környezetvédelem nem csak újabb és újabb környezetkímélő megoldások feltalálása, bevezetése révén gyakorolható. Ha csökken az energiaigény, mérséklődik az energiaforrások kitermelése. Az el nem égetett energiahordozók nem csak további évtizedekre képeznek tartalékot az emberiség számára, hanem ezáltal csökken a károsanyag-kibocsátás is.

A Nikecell jó ár-érték aránnyal rendelkezik. Normál beszerzési ár mellett biztosítja a lehető legjobb hőszigetelést: az épület karbantartására egyébként is szükséges költségeket figyelmen kívül hagyva, a hőszigetelési felújítás kb. 10 év alatt térül meg*. Ezek közé a szükséges költségek közé tartoznak még az állványzat és a vakolat költségei is, ha a homlokzatot egyébként is fel kell újítani. Amennyiben az állam külön támogatja a felújításokat, a termikus felújítás még hamarabb megtérül. *forrás: Passivhaus Institut

A Nikecell hőszigetelési termékeinek kedvező élettani hatásai

A Nikecell nemcsak gazdasági megfontolásból és energiamegtakarítás szempontjából jó választás. Vizsgáljuk meg az élettani szempontokat is.

Az EPS alapanyagok legfeljebb 0,1 % sztirol monomert tartalmaznak, így megfelelnek az élelmiszerek tárolására vonatkozó követelményeknek. Közvetlenül a gyártás után fellépő sztirol emisszió alig mérhető és rövid időn belül a kimutathatósági határ alá csökken. Ha az EPS legcsekélyebb mértékben is egészségügyi problémát jelentene, az egészségügyi minisztériumok és élelmiszer ellenőrző hivatalok az ilyen érzékeny területeken történő alkalmazást azonnal betiltanák.

Sokak számára meglepetésként hat, hogy a Nikecell páradiffúziós ellenállása megegyezik a fáéval. Az úgynevezett „műanyagzacskó hatás” így nem tud fellépni. Zárt térből a nedvesség elvezetését megfelelő szellőztetéssel kell biztosítani. Ez történhet hagyományosan a nyílászárókon keresztül, vagy gépesített légcserével. A modern polisztirol hőszigetelés 98%-ban levegő és 100%-ban újrahasznosítható!

Hol alkalmazhatóak Nikecell termékek?

A Nikecell termékcsoport elemei kiválóan alkalmasak homlokzati falak (BACHL Nikecell EPS 80H), lépésálló és terhelhető felületek (BACHL Nikecell EPS 100/150/200) hőszigetelésére, valamint faforgácslappal kombinált változata mérsékelt terhelésű padlásfödémek (BACHL Nikecell EPS SZP) esetén tökéletes választás. Lapostetők esetében szükség van a megfelelő mértékű lejtés kialakítására vízvédelem szempontjából, melyet sokszor betonréteggel oldanak meg. Ennél azonban van egyszerűbb és költségkímélőbb megoldás! Lejtésképző elemek (BACHL Nikecell LTL) készülhetnek megfelelő nyomószilárdságú polisztirolból, így elkerülhető a többletterhelés, csökkenthető a gépi- és humánerőforrás, valamint rövidül a kivitelezési idő, nem utolsó sorban pedig jelentősen javul a tető hőszigeteltsége.

 

A fentiekkel kapcsolatban felmerülő szakmai és értékesítési kérdésekkel egyaránt keressék bizalommal szaktanácsadó kollégáinkat!