fbpx

Nincs többé vizesedés! Biztonságos hőszigetelés a problémás területeken is.

Biztonságos hőszigetelés a problémás területeken is! Az épület szerkezeti elemeinek számos környezeti behatással kell dacolniuk, amelyben az épület különböző részein elhelyezett – vagy éppen hiányzó – hőszigetelésnek is fontos szerep jut.

Melyek ezek a környezeti behatások? Többek között a hőmérséklet, a légnyomás, a napsugárzás vagy éppen a csapadék valamely formája. A talajjal érintkező szerkezetek, vagyis a lábazat és a pinceszint speciális területnek számítanak. Az egész épület minőségét, integritását nagyban befolyásolja, ha a lábazat vizesedik, így kiemelt figyelmet igényel az itt alkalmazott hőszigetelés.

A lábazat ugyanis folyamatosan találkozik több-kevesebb nedvességgel – ezeknek a területeknek a szigetelése tehát olyan anyagot igényel, amely hőtartó képessége mellett a nedvességnek és a nyomásnak, a ház rá nehezedő súlyának is tartósan ellenáll.

Ilyen anyagok a formahabosított polisztirol (mint a BACHL HL) és a zártcellás polisztirol (mint a BACHL XPS) – ezeknek a könnyen alakítható hőszigetelő tábláknak az anyagában nemhogy nem tesz kárt a nedvességgel való tartós érintkezés, hanem az anyagok hőszigetelési képességeit sem befolyásolja.

Bővebben a témáról…

A fentiekkel kapcsolatban felmerülő szakmai és értékesítési kérdésekkel egyaránt keressék bizalommal szaktanácsadó kollégáinkat!